Dramatikk i sluttminutttene da Maguire reddet et poeng for Sarpsborg

Duell på nedre halvdel i Haugesund.

(Dagbladet): FKH var på vei mot å ta et stort steg mot fornyet Tippeliga-kontrakt med seier mot Sarpsborg 08. Barry Maguire ville det annerledes. 

Sarpsborg-kaptein Steffen Ernemann var naturligvis veldig fornøyd med det.

- Dette var deilig. Vi jobber hardt for dette og får med oss et fortjent poeng, sa han til Cmore. 

FK Haugesund og Sarpsborg 08 befant seg begge på nedre halvdel forut for den 24. serierunden i årets eliteserie. Det var også merkbart på kvaliteten i store perioder av fredagens kamp.

Tøffe dansker "Det er deilig å være norsk i Danmark" lyder utrykket. Fredag var det definitivt ikke altfor deilig å være dansk i Haugesund. 

Etter 14 minutter skadet Ernemann seg i et sammenstøt med Haugesunds nyeste signering Martin Kiss. Dansken ristet det av seg og fortsatte. 

Like etter fikk Christian Gytkjær ballen plantet rett i ansiktet, før Ernemann igjen var nede for telling etter å ha fått en albue i ribbeina.

Stølås-magi FK Haugesund-trener Jostein Grindhaug uttalte forut for kampen at han aldri kunne vite hva han fikk fra Alexander Stølås.

Etter 27 minutters spill gjorde nok Stølås akkurat det treneren hans håpet på.

Ut av intet kom vingen til avsluttning fra utenfor bortelagets sekstenmeter. Ballen fløy inn i det lengste hjørnet via Sarpsborg-spiller Kjetil Berge. 

I løpet av første omgang hadde dommer Espen Eskås utlevert seks gule kort før pause. Det var tangering av rekorden fra 2012, fra oppgjøret mellom Vålerenga og Brann.

Det fikk Jostein Grindhaug til å reagere. 

- Omgangen var full av unødvendige kort og situasjoner, sa han treneren til Cmore.

Hindret av tverrliggeren På overtid av første omgang var brasilianske Daniel Jose Bamberg så nære en frisparkperle som det er mulig å komme. 

Fra 19 meter siktet han mot hjørnet oppe til venstre.

Skuddet ble reddet på streken av Amin Askar før det streifet undersiden av tverrliggeren og gikk ut av farlig område. 

Bojan Zajic var lite involvert gjennom hele den første omgangen og ønsket tydelig å gjøre noe med det i den påfølgende omgangen.

Fem minutter etter hvilen skaffet serberen et hjørnespark for bortelaget.

Patrick Mortensen steg til værs, og en stund så det ut til at den høyreiste spissen hadde utlignet for Sarpsborg. Desverre for østfoldingene hadde ballen sneket seg uten for mål.  

Kontringskamp Kampens siste halvtime var preget av mange slitne bein og mange slitne hoder.

Etter 63 spilte minutter fant Simon Diedhiou det for godt å drible inne i egen sekstenmeter.

Nigerianeren mistet ballen, men det påfølgende skuddet fra Patrick Mortensen ble reddet enkelt av Per Kristian Bråtveit i Haugesund-målet. 

Dramatiske sluttminutter

Det så ut til at Alexander Stølås sin scoring ville være nok til å sikre alle tre poengene for FK Haugesund. Tre minutter før full tid utlignet Sarpsborg ved Barry Maguire. 

Nederlenderen fanget opp en klarering og dundret til på halv volley. Ballen føk forbi en utspilt Per Kristian Bråtveit i Haugesund-målet.

Amin Askar var nære scoring to minutter på overtid med et frispark like utenfor hjemmelagets sekstenmeter. Bråtveit fikk slått ballen til side, og dermed fikk begge lag med seg et poeng.