Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dramatikk i Vikersund. Prevc vant med fall: - Her har dommerne tolket det feil

Andreas Stjernen kapret 3. plassen.

FALT: Peter Prevc falt på 249 meter, men fikk likevel 15 i stil av én av dommerne. Sloveneren vant dermed med fall i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FALT: Peter Prevc falt på 249 meter, men fikk likevel 15 i stil av én av dommerne. Sloveneren vant dermed med fall i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

OSLO/VIKERSUND (Dagbladet): Andreas Stjernen har hoppet strålende hele denne søndagen. Det startet med 248 meter i prøveomgangen og fortsatte med 249 meter i 1. omgangen. Også svevet på 231 meter i finaleomgangen var sterkt under mer krevende vindforhold.

Dermed kapret Stjernen en knallsterk 3. plass på en ny god norsk dag i skiflygingsrennet i Vikersund. Norge hadde hele fem nordmann blant de åtte beste.

Daniel André Tande ble nest beste nordmann på 5. plass, mens Kenneth Gangnes, Johann André Forfang og Anders Fannemel ble nr. 6, 7 og 8.

Vant gjorde nok en gang verdenscupleder Peter Prevc, til tross for at han falt på 249 meter i helgas aller siste hopp. Østerrikeren Stefan Kraft tok 2. plassen.

- Det var en ganske fin opplevelse. Jeg så at det ville gå veldig langt, så jeg ventet bare litt for lenge på landingen, og var knapt i stand til å takle et når jeg landet, sier Prevc til NRK

Uenighet blant dommerne Sloveneren fikk kritikkverdig nok alt fra 11 til 15 i stilkarakterer etter fallet på 249 meter. Dommerne var tydeligvis uenige i om det Prevc falt eller ikke.

- Dette er ikke bra. Her har dommerne åpenbart tolket det veldig feil, sier NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

- Men jeg velger å snu på det. Prevc var den desidert beste hopperen i dag og hoppet så langt at han ikke klarte å stå. Da fortjener han å vinne, mener den tidligere verdensrekordholderen.

Stjernen var svært godt fornøyd etter sin 3. plass.

- Det var helt magisk i dag. Denne dagen har vært helt perfekt, sier Stjernen til NRK.

Gangnes stod på 248,5 meter i 2. omgang.

- Dette er uten tvil det sykeste jeg har opplevd. Det var helt utrolig, forteller Gangnes.

God norsk laginnsats Johann André Forfang skuffet i 1. omgang, men hevet seg og slo til med 243,5 meter i finaleomgangen. Også Kenneth Gangnes hevet seg betraktelig i 2. omgang og fløy hele 248,5 meter.

Det var 2. omgangens lengste stående hopp, mens Stjernens 249 meter i 1. omgang var helgas aller lengste svev.

Daniel André Tande svevde 242 meter like etter Gangnes superhopp og sørget for trippelt norsk før de seks siste hopperne. Severin Freunds 226 meter holdt imidlertid til tysk ledelse før Stjernen hoppet.

Stjernen imponerte nok en gang og overtok ledelsen, men den varte ikke lenge. Kraft overtok ledelsen i hoppet etter, før Prevc banket alle til tross for fallet og tok nok en verdenscupseier.

Verdensrekordholder Anders Fannemel hoppet 216 meter i finaleomgangen og ble nr. 8. I 1. omgang tangerte Fannemel Bjørn Einar Romørens tidligere verdensrekord på 239,5 meter.

3. PLASS: Andreas Stjernen havnet på pallen i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
3. PLASS: Andreas Stjernen havnet på pallen i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer