Dramatikk i Vikersund. Prevc vant med fall: - Her har dommerne tolket det feil

Andreas Stjernen kapret 3. plassen.

FALT: Peter Prevc falt på 249 meter, men fikk likevel 15 i stil av én av dommerne. Sloveneren vant dermed med fall i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FALT: Peter Prevc falt på 249 meter, men fikk likevel 15 i stil av én av dommerne. Sloveneren vant dermed med fall i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/VIKERSUND (Dagbladet): Andreas Stjernen har hoppet strålende hele denne søndagen. Det startet med 248 meter i prøveomgangen og fortsatte med 249 meter i 1. omgangen. Også svevet på 231 meter i finaleomgangen var sterkt under mer krevende vindforhold.

Dermed kapret Stjernen en knallsterk 3. plass på en ny god norsk dag i skiflygingsrennet i Vikersund. Norge hadde hele fem nordmann blant de åtte beste.

Daniel André Tande ble nest beste nordmann på 5. plass, mens Kenneth Gangnes, Johann André Forfang og Anders Fannemel ble nr. 6, 7 og 8.Vant gjorde nok en gang verdenscupleder Peter Prevc, til tross for at han falt på 249 meter i helgas aller siste hopp. Østerrikeren Stefan Kraft tok 2. plassen.

- Det var en ganske fin opplevelse. Jeg så at det ville gå veldig langt, så jeg ventet bare litt for lenge på landingen, og var knapt i stand til å takle et når jeg landet, sier Prevc til NRK

Uenighet blant dommerne Sloveneren fikk kritikkverdig nok alt fra 11 til 15 i stilkarakterer etter fallet på 249 meter. Dommerne var tydeligvis uenige i om det Prevc falt eller ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer