Dramatikk og seier

Ett minutt før slutt fikk Liverpool straffespark, og sikret seg tre vitale poeng. Men de røde ligger 10 poeng bak lederlaget Arsenal i Premier League.

LONDON (Dagbladet): I et usedvanlig høyt tempo tok Liverpool kontroll over kampen det meste av første omgang på Lofthus Road, hvor Fulham for tida leier bane. Stor arbeidsinnsats ga uttelling i det 17. minuttet da Emile Heskey scoret.

Det ble et praktfullt mål etter at tidligere Fulham-spiller Steve Finnan fintet seg fri på høyre flanke og sendte ballen skrått imot ryggen til Heskey. På en elegant volley ble Mark Crossley satt ut av spill og ballen havnet i nettet.

Utlikningen kom ved Fulhams kruttønne Louis Saha i det 40. minuttet. Han fikk stå helt aleine og hadde bare å putte ballen i mål fra tre meter.

- Nervøst

- Etter utlikningen ble det noe nervøst over spillet. Jeg synes likevel det ble en god kamp. Vi møtte et godt lag og fikk et resultat vi kan være fornøyde med, sier Liverpool-manager Gerard Houllier.

1-2 kom etter at Zat Knight felte innbytter Florent Sinama-Pongolle like innenfor 16-meteren. Danny Murphy sørget for seier fra straffemerket i kampens 89. minutt.

Da mistet Luis Boa Morte besinnelsen, og like før dommeren blåste av kampen, sparket han mot Florent Sinama-Pongolle med knottene først. Det ble rødt kort og rett i dusjen.

Spill Manager 2004

Din oppgave som manager er å forvalte én milliard kroner på 15 spillere og en trenerassistent. Målet er å sanke flest poeng i hver eneste runde.

- Owen blir

Gerard Houllier lover sine mange og trofaste supportere at Michael Owen blir i klubben. Søndagsaviser i England skrev i går at det ville komme et bud på formidable 292 millioner kroner fra Real Madrid. Spekulasjonene er underbygd ved at Owen skal ønske å komme til et lag han kan vinne noe med.

- Michael er bare 23 år gammel og har fremdeles framtida foran seg som fotballspiller, sier Houllier. - Avisene må gjerne spekulere på førstesider og sistesider om en overgang til Real Madrid, men jeg føler meg helt sikker på at han blir i Liverpool.

John Arne Riise var ikke med i går. Houllier gir denne forklaringen overfor Dagbladet:

- Han har spilt mange kamper, og har et tøft kampprogram foran seg. I tillegg til at vi kommer til å bruke ham mye på Liverpool, skal han også spille for det norske landslaget. Jeg er redd for å brenne ham ut. Han vil helst spille hele tida, men jeg måtte be John Arne om å hvile denne kampen.

AVGJØRELSEN: Liverpools Danny Murphy har satt straffesparket i mål ett minutt før full tid, og blir gratulert av lagkameratene.