RYKKER NED: Mads Møller Dæhli og Freiburg.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
RYKKER NED: Mads Møller Dæhli og Freiburg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Dramatikk: Skadet Mats Møller Dæhli fikk se klubben sin rykke ned

Dramatisk avslutning i Bundesliga.

(Dagbladet): Det var duket for «tidenes drama» i nedrykksstriden i Bundesliga i dag. Seks lag sto i fare for å ta den tunge veien ned i tysk andredivisjon, og flere av dem hadde norske spillere i troppen.

Mats Møller Dæhli (Freiburg), Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin) og Mohammed Abdellaoue (Stuttgart) kjemper alle om å unngå nedrykk. Vegar Eggen Hedenstad spiller for Freiburg, men er på utlån til Eintracht Braunschweig i andredivisjon.

Det var kun Per Ciljan Skjelbred som startet i den avgjørende runden.

Slik så bunnstriden ut før siste runde:

13.     Hertha Berlin      33     35-50     35
14.     Freiburg            33     35-45     34
15.     Hannover 96      33     38-55     34
16.     VfB Stuttgart     33     40-59     33
17.     Hamburger SV    33     23-50     32
18.     Paderborn          33     30-63     31

Og allerede etter få minutter hadde flere av lagene byttet plass. «Moa» satt på benken for Stuttgart i «nedrykkskampen» mot tabelljumbo Paderborn. Han fikk se hjemmelaget ta ledelsen allerede etter fire minutter. Det betydde at Stuttgart plutselig var under streken sammen med Hamburg.

Dersom Hamburg rykket ned ville det være første gang i historien for den tradisjonsrike klubben. Klubben er den eneste som har vært i toppserien i samtlige 52 sesonger. Stuttgart har på sin side ikke vært i andredivisjon siden 1975.

Det var nok flere lag som kjente presset ekstra godt i kveld. Hertha Berlin, med Per Ciljan Skjelbred på banen, havnet også under tidlig mot Hannover 96. Det var likevel mange resultater som ikke skulle gå veien for at Hertha Berlin skulle rykke ned.

Etter 32 minutter utliknet Stuttgart mot Paderborn, og fansen kunne puste lettet ut. Med uavgjort ville sistnevnte rykke ned uavhengig av hvordan det gikk i de øvrige kampene.

Dramatikk Like etter hvilen tok det av i Hamburg. Spissen Ivica Olic fant nemlig veien til nettmaskene, og plutselig var de hvite over streken. Det var hans tredje ligascoring for sesongen, for et Hamburg-lag som bare hadde scoret 22 mål før kampen i dag.

- Dette er kanskje den viktigste scoringen i hans karriere, uttalte kommentatoren på Eurosport.

Og bare minutter seinere doblet Hamburg ledelsen gjennom Slobodan Rajkovic, noe som betydde at Stuttgart (nå under streken) og Freiburg (nå på kvalifiseringsplass) sårt trengte en scoring.

Og Stuttgart svarte på tiltale. Daniel Ginczek sendte laget i føringen bare minutter etterpå, og plutselig hadde Mats Møller Dæhli, som for øyeblikket er ute med en skade, og Freiburg den ene foten i andredivisjon.

Nesten samtidig utliknet Hertha Berlin mot Hoffenheim i en veldig dramatisk andreomgang. Det varte i ni minutter for Hoffenheim tok tilbake ledelsen.

Rykket ned Ti minutter før slutt var Freiburg under streken sammen med tabelljumbo Paderborn. Hamburg var på dette tidspunktet på kvallik. Og vondt ble til verre for Freiburg som lå under 0-2 mot Hannover etter et selvmål med få minutter igjen å spille.

Det betydde at Freiburg trengte mye hjelp for å unngå nedrykk, noe som aldri kom.

Spente Hamburg-spillere fulgte med på smarttelefoner om Paderborn skulle klare å utlikne mot Stuttgart, noe som ville bety fornyet kontrakt. Men Stuttgart holdt unna, og Hamburg må derfor spille kvalifisering.