STERK TEMPORYTTER: Simon Spilak (i midten) passerte Geraint Thomas (til venstre) og Thibaut Pinot (ikke på bildet) på rittets siste dag. Tom Domulin vant tempoen og ble tredjemann i sammendraget. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
STERK TEMPORYTTER: Simon Spilak (i midten) passerte Geraint Thomas (til venstre) og Thibaut Pinot (ikke på bildet) på rittets siste dag. Tom Domulin vant tempoen og ble tredjemann i sammendraget. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Dramatisk avslutning av Tour de Suisse

Tempoferdigheter avgjorde sammendraget.

(procycling.no): Det var Tom Dumolin som vant den avsluttende etappen, den åttende i tallet, av årets Sveits rundt.

Nederlenderen bar ledertrøya tidligere i rittet, men mistet den til Thibaut Pinot etter at han vant fjelletappen i Sölden.

Til slutt sto verken Dumolin eller Pinot igjen med ledertrøya.

Simon Spilak (Katjusja) gjorde nemlig også en gnistrende tempoetappe i Bern og klatret forbi både Pinot og Geraint Thomas i sammendraget.

Trives i Sveits  Sloveneren ble nummer to i Tour de Romandie tidligere i år, og trives øyensynlig godt på sveitsisk jord.

Det gjør også Fabian Cancellara som ble tredjemann på den avsluttende tempoen.

Bortsett fra Alexander Kristoff, har verken Lars Petter Nordhaug eller Vegard Breen preget resultatlistene underveis.

Nordhaug sto av Til slutt ble Breen best av de norske med 68.-plass i sammendraget. Kristoff ble nummer 101, men var nok mest opptatt av etappeseieren han tok med seg.

Nordhaug valgte å stå av rittet foran søndagens tempoetappe.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!