Roma's forward Francesco Totti celebrates after scoring during the Italian Serie A football match AS Roma vs Lazio on January 11, 2015 at the Olympic Stadium in Rome.   AFP PHOTO / TIZIANA FABI
Roma's forward Francesco Totti celebrates after scoring during the Italian Serie A football match AS Roma vs Lazio on January 11, 2015 at the Olympic Stadium in Rome. AFP PHOTO / TIZIANA FABIVis mer

Dramatisk avslutning da Totti fikk en velfortjent avslutning på karrieren

Genoa ga seg ikke.

  • Roma - Genoa 3-2 (1-1)

(Dagbladet): Romas jobb i den aller siste serierunden var å gi Francesco Totti en verdig avskjed med seier i hans aller siste kamp.

Tre poeng ville ikke bare gi legenden en fortjent avslutning på Roma-karrieren, men også sikring av andreplassen i Serie A, som gir gruppespill i Champions League. Tredjeplassen betyr kvalifisering til den gjeve ligaen.

Selv om det var lenge igjen av kampen, var det nok mange som fryktet at Totti ville få en gedigen nedtur i sin aller siste kamp da Genoa gikk opp i ledelsen allerede etter tre minutter.

Fra benken så legenden at Pietro Pellegri kontret inn kampens første mål, men heldigvis gikk det ikke lang tid før Roma svarte.

Sju minutter senere sørget nemlig bosniske Edin Dzeko for utlikning, etter at skuddet hans først gikk i stolpen, før returballen traff ham i mageregionen og gikk i mål bak Eugenio Lamanna.

Dyttet ned på tredje

Etter målet var det hjemmelaget som hadde grep om kampen. Men de burgunderrøde slet med å få ballen i mål, mye takket være flere gode redninger av Lamanna.

Da de to lagene gikk til pause hadde Roma blitt dyttet ned på tredjeplassen, etter at Napoli foreløpig ledet 2-0 mot Sampdoria. Dermed måtte Roma vinne for å sikre andreplassen.

Ti minutter ut i andreomgangen sto Totti klar på sidelinja, og stemninga var til å ta og føle på da Salah løp bort for å byttes ut til fordel for Roma-stjerna.

Med kapteinsbåndet festet godt rundt venstrearmen gikk han ut på banen for å lede de røde for aller siste gang.

Heldigvis for hjemmelaget gikk de da opp i ledelsen etter 74 minutter, da Daniele de Rossi satte inn 2-1 på herlig vis.

Dramatikk

Stemninga i Roma var fantastisk, og alle var glade for at det gikk for drømmeavslutning for Totti. Men så dukket Darko Lazovic opp.

Genoa-spilleren raget aller høyest foran mål, og utliknet bare elleve minutter før slutt. Altså hadde Roma både blitt dyttet ned på tredjeplassen igjen, og Tottis avslutning kunne bli en trist affære.

Men en legendes avslutning ender ikke slik.

Diego Perotti sørget for at de tre poengene ble i Roma, med påfølgende Champions League-gruppespill den kommende sesongen, da han satte inn vinnermålet på overtid.

Heldigvis endte det godt for Totti og hans Roma, og legenden fikk definitivt en velfortjent avslutning på sin utrolige karriere, der han tronet den med nok en andreplass i Serie A.

- Det satt fordømt langt inne, sa Viasat-kommentatoren da seieren var et faktum.