OPPRYKK: Watford (spillere på bildet) skal til Premier League, noe som ble klart før siste runde. I 1. divisjon ble det mer dramatisk. Foto: Reuters / Paul Childs
OPPRYKK: Watford (spillere på bildet) skal til Premier League, noe som ble klart før siste runde. I 1. divisjon ble det mer dramatisk. Foto: Reuters / Paul ChildsVis mer

Dramatisk avslutning i engelsk førstedivisjon

Følgende lag rykker opp og ned i den engelske fotballigaen.

Preston hadde mulighet til å sikre seg opprykk fra nivå tre i engelsk fotball, men snublet og ga bort plassen til Milton Keynes.

De to lagene kjempet om å følge allerede opprykksklare Bristol City til mesterskapsserien da siste runde i 1. divisjon ble spilt søndag.

Preston lå ett poeng foran Milton Keynes, men møtte tøff motstand i Colchester, som måtte vinne for å berge plassen. Det sto 0-0 til pause, samtidig som Milton Keynes ledet klart med 4-0 mot allerede nedrykksklare Yeovil.

Scoret til slutt I annen omgang misbrukte Colchester et straffespark. Åtte minutter før slutt fikk de likevel målet de trengte da George Moncur var sist på ballen. Preston klarte aldri å svare og må dermed ut i opprykkskvalifisering. Der venter Chesterfield i semifinalen, mens Sheffield United og Swindon gjør opp om den siste finaleplassen.

For Milton Keynes endte kampen med 5-1, og de kunne juble for opprykk til nivå to. Laget som tok Wimbledons plass i ligasystemet har flere ganger kjempet i toppen, men ofte snublet i sesongens siste fase.

Drama i nedrykksstriden I bunnen var det duket for et realt drama. I tillegg til Colchester kjempet fem andre lag for å unngå de tre nedrykksplassene ved siden av Yeovil

Leyton Orient og Crawley lå på nedrykksplass før runden, og duoen klarte ikke å komme seg over streken. Leyton gikk fra 2-0-ledelse til 2-2 borte mot Swindon, men hadde uansett ikke fått hjelpen de trengte.

Crawley lå på sikker plass da de ledet 1-0 over et annet lag som kjempet i bunnen, Coventry. På slutten snudde gjestene til 2-1, slik at Crawley må ta turen ned.

Siste nedrykkslag ble Notts County, som tapte 1-3 borte mot Gillingham etter å ha ledet 1-0 to minutter før full tid. Både de og Crawley kastet alle mann i angrep på overtid for å få mål, men endte isteden med baklengsmål, tap og nedrykk. Crewe Alexandra (0-1-tap mot Bradford) ville rykket ned om ett av de to lagene scoret, men kunne isteden puste lettet ut for fornyet kontrakt på nivå tre.

Følgende lag rykker opp og ned i den engelske fotballigaen sesongen 2014/15:

Mesterskapsserien: Opprykk: Bournemouth, Watford.
Nedrykk: Millwall, Wigan, Blackpool.
Opprykkskvalifisering: Norwich — Ipswich, Middlesbrough — Brentford.

1. divisjon: Opprykk: Bristol City, Milton Keynes.
Nedrykk: Notts County, Crawley, Leyton Orient, Yeovil.
Opprykkskvalifisering: Preston — Chesterfield, Swindon — Sheffield United.

2. divisjon: Opprykk: Burton Albion, Shrewsbury, Bury.
Nedrykk: Cheltenham, Tranmere.
Opprykkskvalifisering: Wycombe — Plymouth, Southend — Stevenage.

(NTB)