Dramatisk beskjed

Landslagssjef Clas Brede Bråthen sier hoppsporten står på «ei branntomt». Hopperne mangler 10-15 millioner kroner av et budsjett på 25 millioner. Bråthen mener konflikten med Skiforbundet har vært ødeleggende.

HOPPSJEF: Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB
HOPPSJEF: Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Clas Brede Bråthen (53) ble hyllet av hoppfamilien i forbindelse med lanseringen av boka «Hoppsjel» i går kveld.

Boka kommer i kjølvannet av den profilerte arbeidskonflikten med Skiforbundet og er skrevet av Terje Svabø og Astrid Versto. Det kjente paret legger ikke skjul på at de er venner av Bråthen.

- Jeg håper at boka kan være med på å sette et punktum for striden, slik Clas Brede vil. Boka er ikke objektiv, men sannferdig, sier Svabø til Dagbladet.

Sammen med Bråthen og kona Astrid snakket han under boklanseringen på utestedet Blå i Oslo i går kveld. Praten ble ledet av den tidligere hoppjournalisten i VG, Bjørn Arne Johannessen.

På scenen la ikke Bråthen skjul på at konflikten har kostet - ikke minst for hoppsporten. Han fortalte at mye er blitt revet ned og at sporten nå står på «ei branntomt».

Etterpå ba Dagbladet Bråthen utdype hva han mente med dette:

- Det er et bilde på situasjonen, sier han.

- Jeg føler vi står på bar bakke sammenliknet med hvor vi ville vært hvis vi hadde fått bygd det vi måtte i kjølvannet av pandemien. Så dukket situasjonen med konflikten opp. Ting forverret seg i stedet for å forbedre seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer