Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk da Johaug slo Østberg

På den tredje etappen i Tour de Ski.

KNEPEN SEIER: Therese Johaug slo Østberg med 0,7 sekunder. Terje Pedersen / NTB Scanpix
KNEPEN SEIER: Therese Johaug slo Østberg med 0,7 sekunder. Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Før start uttalte Therese Johaug at hun ikke er uslåelig i skisporet, og den store forhåndsfavoritten fikk tøff konkurranse i kveld.

I årets siste renn var det lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg som ga Johaug skikkelig kamp helt inn til mål.

Ved 6,7 kilometer skilte det 4,1 sekunder mellom Østberg og Johaug, og avstanden var åtte sekunder etter 8 kilometer.

Og det ble til slutt en sekundstrid.

Noen hundre meter foran mål var det ikke sikkert hvem som ville vinne, men i mål var Johaug sju små tideler foran Østberg.

- Dette føles veldig bra. Dette var en fin måte å avslutte året på. Det var fantastisk artig å gå i dag. Jeg er heldig som får ryggen til Ebba (Andersson) på den andre runden, men jeg må gjøre mye av jobben selv. Det er artig å få det til så bra, sier Ingvild Flugstad Østberg til NRK.

Østberg innrømmer at hun er overrasket over at kroppen svarer så godt etter den måned hun har vært gjennom, men hun er veldig, veldig glad:

- Når det er så nærme så er det litt irriterende også, men det viser at det er mulig å være med det helt der oppe. 0.7 er fryktelig nærme, det er bare en tåspiss. Therese er veldig sterk, men det er ingenting som er umulig.

LER: Heidi Weng og Therese Johaug deler ikke Gjert Ingebrigtsens mening om løpsteknikk. Reporter/video: Øyvind Godø/Kristoffer Løkås Vis mer

Johaug var også veldig fornøyd etter dagens seier. I et intervju med NRK forteller hun om dramatikken på den siste runden:

- Det var close. Jeg visste det sto om seieren og at jeg fightet med Ingvild, men det var godt å dra i land den der. Jeg visste at jeg måtte gå fort. Jeg har sagt det hele veien at det kommer en dag hvor jeg blir slått. Jeg er forbredt på at det kan komme allerede på jaktstarten i morra.

Ebba Andersson ble nummer tre, rundt ti sekunder bak Johaug. Heidi Weng var 10,5 sekunder bak Johaug i mål på en fjerdeplass, med Astrid Uhrenholdt Jacobsen på en femteplass. Ragnhild Haga var 1.15 minutter bak Johaug i mål.

Den kanskje største konkurrenten, sett på forhånd, var sammenlagtleder Natalja Neprjajeva som gikk ut snaut 12 minutter bak Johaug. Allerede etter 1,7 kilometer var hun 8,8 sekunder bak - og klarte ikke å gjøre noe med seierskampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media