DRAMATISK: Martin Johnsrud Sundby tapte spurten til Alex Harvey etter en dramatisk avslutning på skiathlon i Falun der Alexander Legkov brakk staven. Foto: AP/ TT, Anders Wiklund/NTB Scanpix
DRAMATISK: Martin Johnsrud Sundby tapte spurten til Alex Harvey etter en dramatisk avslutning på skiathlon i Falun der Alexander Legkov brakk staven. Foto: AP/ TT, Anders Wiklund/NTB ScanpixVis mer

Dramatisk da Johnsrud Sundby tapte spurten

Illsint Legkov brakk staven like før mål.

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby har allerede avgjort verdenscupen sammenlagt, og var ute etter en ny individuell verdenscupseier på dagens skiathlon.

Det ble en thriller av en avslutning etter at nordmannen hadde holdt følge med Alexander Legkov og Alex Harvey hele veien, og løpet skulle avgjøres nede på stadion.

Og for en dramatisk spurt det ble.

Brakk staven Alexander Legkov brakk staven like før løpet skulle avgjøres, og det var en illsint russer som gikk i mål som nummer tre. Dermed var det Johnsrud Sundby og Harvey som kjempet om seieren.

Kanadieren trakk det lengste strået, og var en liten meter foran nordmannen i mål. Johnsrud Sundby viste også at han ikke var fornøyd med det resultatet.

- Det var utrolig spennende renn, men det vi så hele veien var at Harvey var veldig bevisst på å ta etappeseieren mens Sundby og Legkov var ute etter bonussekunder, sier NRKs langrennsekspert Jens Arne Svartedal.

- Det var en grei duell det, jeg fikk ikke med meg hva som skjedde bak meg (da Alexander Legkov falt journ.anm.), sier Johnsrud Sundby til NRK, som sier vi får se i morgen om han har noe å bidra med i sammendraget i mini-touren.

Eldar Rønning brakk også staven like før mål, og tapte spurten om femteplassen.

Rolig åpning Etter en rolig åpning dannet det seg en tetgruppe bestående av Daniel Richardsson, Alexander Legkov, Alex Harvey og Martin Johnsrud Sundby. De fire i front fikk rask flere sekunder til de øvrige, og ledet på det meste med 30 sekunder før den store gruppa bak begynte å spise opp forspranget.

Ved skibyttet var kvartetten 23,5 sekunder foran den jagende gruppa. Det skulle vise seg at det skulle stå om disse fire, og da Richardsson måtte slippe noen meter, var kvartetten blitt til en trio.

Martin Johnsrud Sundby var oppe i tet for å dra ved flere anledninger, men så samtidig ut til å spare mye krefter i første del av løpet. Nordmannen passerte først ved 22,5 kilometer, og på dette tidspunktet lå gruppa bak teten hele 43 sekunder bak de fire fremste.

Men da det dro seg til viste Alex Harvey at han hadde mest krefter på lager.

Mini-touren i Falun avgjøres med jaktstart i morgen.