Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk da Juventus sendte Spurs på hodet ut

Tottenham hadde et veldig godt utgangspunkt etter en tidlig ledelse, men så våknet Juventus.

SE HØYDEPUNKTER: Juventus snudde Tottenhams ledelse etter to raske scoringer. Video: Viasat

Tottenham - Juventus 1-2 (1-0) 3-4 sammenlagt.

(FourFourTwo): Tottenham hadde et godt utgangspunkt etter 2-2 i Torino, der Juventus ledet 2-0 etter ni minutter, før London-laget slo knallhardt tilbake.

I kveld var rollene snudd helt om.

I teorien kunne Spurs forsøkt å forsvare seg til avansement på bortemålsregelen, men startoppstillingen til Mauricio Pochettino oste av offensiv kvalitet. Og det var ikke noe snakk om å holde tilbake.

Tottenham kjørte til tider over italienerne, og kunne fort hatt med seg mer enn Sons ene scoring i garderoben til pause. Men i stedet for å øke ledelsen i andre omgang, snudde et effektivt bortelag kampen i løpet av tre minutter.

På overtid raget Harry Kane høyest på et innlegg, men ballen gikk i stolpen og ned på streken.

- Vi er triste. Jeg syns vi fortjente mer enn dette. Dette er fotball, vi må forsøke igjen, sier Heung-min Son til Viasat etter kampen.

Sist Tottenham var i kvartfinalen i Champions League var i 2010/11-sesongen da det ble 0-5 sammenlagt mot Real Madrid. I løpet av tiden fram til i dag har Juventus spilt i to finaler i turneringen.

Derfor var det mye fokus på rutine før kampen. Det diskusjonen legges ikke død etter kveldens kamp. Det gjør heller ikke praten om kampens dommere.

- Det var en utrolig kveld, sier Chiellini til Viasat.

- Vi trodde på seier. Vi vet at de har fantastiske spillere som Kane og Eriksen, men de slipper til mange sjanser i hver kamp. Mot slutten av første omgang hadde vi troen. Vi sa til hverandre at vi skulle være rolige og fokuserte. Det var en vanskelig kamp, men vi nådde målet om å komme til kvartfinalen, sier stopperen, som mente erfaringen til Juventus var med på å svinge pendelen i bortelagets favør.

Forløsende scoring

I den første omgangen hadde de liljehvite flere store muligheter, men enten gikk avslutningene utenfor stengene, ellers så sto keeper Gigi Buffon i veien for scoring. Son Heung-min, Harry Kane, Dele Alli og Christian Eriksen var alle nære. Særlig Son var ivrig på sin venstrekant.

I andre enden ble Juventus snytt for et soleklart straffespark da Jan Vertonghen felte lynvingen Douglas Costa på vei inn i boksen etter 17 minutter, men dommer Szymon Marciniak fra Polen blåste aldri i fløyta.

I stedet ble pipeblåseren omringet av rasende Juventus-spillere, som ikke kunne skjønne at de ikke fikk straffespark. I Champions League er det også en dommer rett ved 16-meteren, men heller ikke han mente det ble gjort noe uregelmessig.

I motsatt ende ble Vertonghen hold i trøya på en corner, og seinere hadde Andrea Barzagli en stygg stempling på en liggende Son, som heller ikke ble straffet med verken gult eller rødt kort. I stedet var det Son som straffet Juventus.

For da sørkoreaneren endelig fant veien til nettmaskene, var det litt flaks inne i bildet. Spurs rullet fint opp og Alli fikk først en avslutning blokkert. Returen ble plukket opp på kanten, før ballen ble slått inn til en umarkert Son på bakerste stolpe.

Vingen skjøt ballen i sin egen fot, før den seilte forbi Giorgio Chiellini og i mål bak Buffon. På dette stadiet hadde Spurs hatt elleve avslutninger hvorav fem på mål. Det var ikke noen tvil om hvilke lag som ville mest.

1-0: Son setter inn ledermålet. Video: Viasat

To mål på tre minutter

Det gjensto 45 neglebitende minutter for alle som har hjerte for Tottenham. Juventus-spillerne brukte minuttene før avspark til å klage på dommeren nok en gang, på grunn av straffesituasjonen med Douglas Costa.

Og det var hjemmelaget som fortsatte å angripe, selv om Juventus trengte scoring. Etter en snau time hadde Gonzalo Higuaín kun 15 ballberøringer, et godt bilde på hvor mye Juventus sleit på den siste tredjedelen.

Men det var nettopp målstyven Higuain som satte inn utlikningen etter en snau time. Ballen ble stusset videre i boksen og landet på foten til Higuain på bakerste stolpe.

1-1: Gonzalo Higuain setter inn utlikningen. Video: Viasat

Det var kamp igjen på Wembley.

Og to minutter seinere var kampen fullstendig snudd på hodet. Higuain møtte et langt oppspill, vendte vakkert opp, og spilte fri makker Paulo Dybala. Sistnevnte var iskald alene med Hugo Lloris.

1-2: Dybala sender gjestene i føringen. Video: Viasat

Argentineren var ikke med i det første møtet mellom lagene, men i kveld ble han helten.

Hjemmelaget presset på for utlikning, mens heroiske Juventus-spillere beinet unna alt som kom i nærheten av boksen. Son og Eriksen hadde begge noen gode muligheter til å utlikne, før Kane stanget ballen i stolpen fra fem meter i det 90. minutt.

Men det ville seg ikke for Spurs, som dermed blir det første engelske laget som ryker ut av årets Champions League.

Kvartfinalene i Champions League trekkes fredag 16. mars. Foreløpig er det Juventus, Real Madrid, Liverpool og Manchester City som er videre. De øvrige lagene spiller returoppgjøret neste uke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling