Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk da teknologien reddet Frankrike

Mållinjeteknologi og videodømming ble virkelig testet ut i Frankrikes åpningskamp.

MÅLLINJETEKNOLOGIEN HJALP: Hele ballen snek seg over mållinja, nærmest usynlig, da Frankrike tok ledelsen ti minutter før slutt. Da er det kjekt med ny teknologi. Foto: REUTERS/Sergio Perez
MÅLLINJETEKNOLOGIEN HJALP: Hele ballen snek seg over mållinja, nærmest usynlig, da Frankrike tok ledelsen ti minutter før slutt. Da er det kjekt med ny teknologi. Foto: REUTERS/Sergio Perez Vis mer
  • Frankrike - Australia 2-1 (0-0)

Etter straffedramatikk tidlig i andreomgangen, der Frankrikes straffe ble tildelt etter videodømming, fikk dommer Andrés Cunha hjelp av mållinjeteknologien ti minutter før slutt, da Paul Pogba banket til på halvspretten fra rundt 15 meter.

Franskmannens skudd gikk via leggen på Behich, før den traff innsiden av tverrliggeren og ned i bakken før den spratt ut.

Cunha blåste for scoring, og dermed var Frankrike minutter unna en viktig seier. Australia presset på mot slutten, men klarte ikke sjokkere på ny.

SØRGET FOR SEIER: Paul Pogbas skudd ti minutter før slutt ga Frankrike seieren. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin
SØRGET FOR SEIER: Paul Pogbas skudd ti minutter før slutt ga Frankrike seieren. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin Vis mer

Australia med sjokkåpning

Selv om det endte med seier, slet Frankrike i førsteomgangen. De blåkledde gikk til pause vel vitende om at det var «underdogsene» i gule drakter som hadde hatt den største sjansen før hvilen.

Den kom på dødball etter 17 minutter, da Mooy slo inn fra venstresida. Ballen gikk via lagkamerat Leckie før den endte opp hos den klønete franskmannen Tolisso.

Sistnevnte fikk nemlig ikke klarert ballen ordentlig, og var på vei til å sette ballen i eget mål. Heldigvis for de blåkledde ryddet Lloris opp med en mesterlig redning, men Frankrike fikk kjenne på at Australias dødballer kunne bli farlige.

Selv om de blåkledde slet, åpnet de knallhardt. Ikke bare hadde de alle stjernene sine på banen fra start, de hadde også tre avslutninger på mål før seks minutter var spilt.

Likevel sto det altså 0-0 til hvilen.

VIDEOHJELP: Andres Cunha fikk hjelp av VAR-teknologien. Foto: REUTERS/John Sibley
VIDEOHJELP: Andres Cunha fikk hjelp av VAR-teknologien. Foto: REUTERS/John Sibley Vis mer

Reddet av «VAR»-teknologien

Men så, drøye ti minutter ut i andreomgangen ble det hektisk. Antoine Griezmann gikk i bakken inne i feltet, etter en takling av Joshua Ridson. Dommer Andrés Cunha vinket spillet videre, mens assistentene på videorommet gikk over situasjonen.

Og med hjelp av den mye omdiskuterte «VAR»-teknologien, stoppet Cunha kampen. Etter å ha gått gjennom situasjonen på video selv, konkluderte han med at franskmannen skulle få straffe, mens Ridson fikk et gult kort for taklinga.

Stjerna Griezmann banket ballen i mål, og de franske supporterne tenkte nok at dette skulle være mulig å dra i land.

Maradona-inspirert

Men den gang ei. For ikke engang fem minutter senere ble det dramatisk i motsatt banehalvdel.

Samuel Umtiti var nok litt inspirert av Diego Maradona, der han slo ballen bort med hånda innenfor Frankrikes 16-meter.

Dermed fikk Cunha nok en gang peke på krittmerket.

«Soccaroos»-kapteinen Mile Jedinak var iskald på sitt forsøk, og trillet ballen rolig i det høyre hjørnet, mens keeper Lloris gikk motsatt. Dermed var lagene nok en gang like langt.

Paul Pogbas mål ti minutter før slutt sørget dog for at franskmennene stakk av med alle poengene denne kampen.

Klar for fotball-VM? Vi har samlet noen av VM-historiens største øyeblikk! ⚽

Et innlegg delt av Dagbladet (@dagbladet)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media