Start vant 2-1 mot Stabæk

Dramatisk debut for Berg: Start snudde kampen på to minutter

Kjetil Rekdals menn vant 2-1 i nedrykkskampen.

VIKTIGE POENG: Start står nå med fjorten poeng i Eliteserien - like mange som Stabæk. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
VIKTIGE POENG: Start står nå med fjorten poeng i Eliteserien - like mange som Stabæk. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Start–Stabæk 2-1 (0-0)

I kveld gjorde Henning Berg (48) comeback som trener i Eliteserien.

Den tidligere Lyn- og Lillestrøm-treneren har vært innom England, Polen og Ungarn, men er nå tilbake i Norge for å redde et nedrykkstruet Stabæk.

Kampfakta

Start – Stabæk 2-1 (0-0)

  • 4282 tilskuere
  • Mål: 0-1 Tonny Brochmann (49), 1-1 Kevin Kabran (60), 2-1 Afeez Aremu (62).
  • Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.
  • Gult kort: Elliot Käck, Start, Vadim Demidov, Stabæk.

Kilde: NTB.

- Det er hyggelig å være tilbake, selvfølgelig. Jeg er fotballtrener, så det er her jeg vil være. Jeg er veldig fornøyd med å være i Stabæk. Det er en bra klubb med god filosofi og mange unge spillere, sa Berg til Eurosport før kampen.

Første motstander var ingen ringere enn tidligere VIF-trener Kjetil Rekdal (49) og hans Start.

- Det er en fordel at det er gode trenere i eliteserieklubber. Sånn sett har Stabæk gjort et godt valg, sa Rekdal før oppgjøret.

Snuoperasjon av Start

Det har vært mange dueller mellom de to trenerprofilene gjennom åra. Med Kjetil Rekdal som VIF- og Aalesund-trener, og Henning Berg som Lyn- og LSK-trener.

Tre poeng skilte lagene før kveldens kamp. Start lå på femtendeplass med elleve poeng. Stabæk lå på plassen foran med fjorten poeng.

Henning Berg så ut til å kunne få en drømmestart som Stabæk-trener da Tonny Brochmann scoret like etter pause.

Start brukte derimot bare to minutter på å snu kampen etter scoringer av Kevin Kabran og Afeez Aremu i det 60. og 62. minutt.

Dermed står Kristiansand-laget med like mange poeng som Stabæk, men med svakere målforskjell.

Saken fortsetter under bildet.

BARE NESTEN: Det ble null poeng på Henning Berg i debuten som Stabæk-trener. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
BARE NESTEN: Det ble null poeng på Henning Berg i debuten som Stabæk-trener. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Heading i stanga

Scoringene uteble i første omgang, men det manglet ikke på sjansene.

Først traff Daniel Granli Vadim Demidov med et hjørnespark. Tobias Børkeeiet fikk forlenget Demidovs heading ballen mot mål, men Start-keeper Jonas Deumeland vartet opp med en strålende redning.

Få minutter seinere var Stabæk farlig frampå igjen. Tonny Brochmann dro av et par Start-spillere og brant til med en markkryper, men Deumeland reddet med en beinparade.

Ti minutter seinere måtte Starts tyske målvakt nok en gang i aksjon. Jeppe Moe slo inn fra siden mot Franck Boli, som fikk stå umarkert fra ti meter, men skuddet til ivorianeren gikk rett på Starts tyske målvakt.

Stabæk produserte flest sjanser i første omgang, men Start fikk den største da Afeez Aremu headet i stanga to minutter før pause.

Målrikt etter pause

Stabæk brukte bare fire minutter på å ta ledelsen etter pause.

Franck Boli løp fra Start-forsvaret, og kom alene med Jonas Deumeland på kanten av femmeteren. Ivorianeren lobbet ballen over keeperen, og fra én meters hold kunne Tonny Brochmann pirke ballen over streken.

Henning Berg kunne snuse på tre poeng i Stabæk-debuten, men Start slo derimot kontant tilbake ti minutter seinere.

Simon Larsen slo inn fra kanten. Ballen gikk gjennom feltet, og dermed kunne Kevin Kabran bredside inn 1-1 fra bakerste stolpe.

To minutter seinere satte Afeez Aremu inn 2-1.

18-åringen avsluttet først rett på Sayouba Mandé, men Stabæk-keeperen måtte gi retur, som Aremu headet i mål.

Kampen fortsatte å svinge, men de store mulighetene uteble. Dermed vinner Start 2-1 mot Stabæk, og tar tre særdeles viktige poeng i nedrykksstriden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer