Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk drømmestart for Norge

Steinar Ege reddet seieren mot Danmark i siste sekund.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Danmark - Norge 26-27 (10-14).

Vi visste de norske gutta kunne gjøre det - og de klarte det.

Veggene i Drammenshallen rister fortsatt, etter at publikum forsøkte å rive dem ned med god stemning. Jeg svetter i henda og fingrene sklir av knappene på tastaturet.Åpningskampen ble akkurat så fantastisk vi håpet på. Og den endte slik vi drømte om.

- Gud hjelpe! Hvis det skal fortsette sånn, så... utbryter en utslitt landslagsstrener Gunnar Pettersen til TV 2.

- Det var helt grusomt mot slutten, men det var nydelig at vi klarte det. Dette ble akkurat det jeg hadde drømt om, sier Frode Hagen.

- Fryktet totalkollaps

Norge hadde egentlig full kontroll mot slutten og ledet på det meste med seks mål. Så scoret danskene fem på rad, og det hele så ut til å ryke for nordmennene.

- Det kunne fort gått galt, da, ja, sier Pettersen til Dagbladet.no.

TOMMELEN OPP: Norges Johnny Jensen under kampen mellom Danmark og Norge i gruppe B i innledende runde av håndball-EM. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
TOMMELEN OPP: Norges Johnny Jensen under kampen mellom Danmark og Norge i gruppe B i innledende runde av håndball-EM. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

De norske gutta sleit spesielt med å få tak i Lasse Boesen, som enkelt banket inn mange mål.

- Jeg begynte å bli litt redd for at de skulle rane oss, men heldigvis gikk det bra til slutt. Akkurat nå blåser vi i alt det der, sier Bjarte Myrhol til Dagbladet.no.

Kjempestart

De norske gutta har hatt et godt tak på danskene i det siste. I treningskamper. For når det virkelig gjelder, da har Danmark vært best. Derfor slo de Norge i EM for to år siden og i fjorårets VM.

Men nå er den barrieren brutt.

Og for en start vi fikk. Danskene hadde ikke vært mange sekundene i angrep før publikum startet en øredøvende pipekonsert. Glenn Solberg blokkerte et skudd og gutta jublet villt. Steinar Ege reddet et skudd. Det tok av i hallen.

Men det var danskene som hadde føringen helt i starten av kampen. Den perioden varte derimot ikke lenge.

Etter ti minutter var Norge i føringen. Frode Hagen bommet på sine to første skudd, men scoret på de tre neste. Gjett om det var populært blant tilhengerne som følger ham hver uke i DHK.

image: Dramatisk drømmestart for Norge

- Bra start, gutter! Perfekt, sa Gunnar Pettersen i time-outen danskene tok etter 12 minutter, da Norge ledet med tre mål.

Danskene slo tilbake

De norske gutta spilte stort sett fantastisk i forsvar, og begrenset førsteomgangsifrene til Danmark til ti scoringer.

Framover var spesielt Frode Hagen og Håvard Tvedten giftige. De sto for ti av våre 14 scoringer før pause. Samtidig var Frank Løke veldig viktig. Han skaffet to straffer og tre utvisninger.

I starten av den andre omgangen krøp danskene opp i ryggen på Norge, og det ble så spennende som disse kampene skal være.

De norske gutta sleit mot offensive dansker da vi var én mindre på banen - og gutta sleit faktisk i overtall også. Det siste er ikke noe nytt problem.

Likevel rykket Norge fra igjen midt i omgangen, og Ulrik Wilbek tok en time-out da de norske gutta ledet med fire mål - etter fire scoringer på rad.

- Det er i forsvaret vi må gjøre det. Vi må jobbe som faen. Jeg vil ikke se en jævel som ikke jobber. Da er det ut av hallen, brølte Pettersen i time-outen.

image: Dramatisk drømmestart for Norge

Superspennende avslutning

Ingen av de norske gutta ble jaget ut av hallen, for det var ikke snakk om å spare på kreftene.

Steinar Ege reddet jevnt og trutt mellom stengene og framover fant gutta hullene i det danske forsvaret.

Men danskene viste mot slutten at dette er et godt lag, og de krøp igjen opp i den norske ryggen. Da det gjensto to minutter, var de bare to bak. Norge sleit i forsvar, og Ege fikk ikke tak i ballene.

- Jeg vet egentlig ikke hva som skjedde. Vi var ikke slitne, men det spiller ingen rolle nå, sier Bjarte Myhrol.

Gunnar Pettersen sto på sidelinja og har en liten analyse:

- Vi kollapset i forsvar. Men alt i alt gjorde vi en ganske solid kamp. Til og med Wilbek sa at det ville vært et ran om de hadde fått med seg poeng, sier Pettersen.

Danskene var bare ett bak, da det var igjen halvannet minutt. Da kom Glenn Solberg inn på banen igjen, etter å ha hvilt seg litt på benken. Han skaffet straffe da det gjensto 46 sekunder.

Håvard Tvedten gikk fram, men misset. Før dette hadde han scoret på seks av seks sjumetere.

Danskene satt inn på en ekstra utespiller i det siste angrepet, men gutta ga dem ingen åpninger. Kampen ble avsluttet med dansk frikast fra ni meter med to sekunder igjen.

Men hvem sto bakerst? Kong Ege.

Han reddet selvfølgelig, og Norge vant.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media