Dramatisk for Martin

Martin Schanche (56) opplevde en svært dramatisk åpning av EM i rallycross på Loheac-banen i Frankrike i går. Han ble påkjørt av franskmannen Jean-Luc Pailler og ble først innvilget start i B-finalen etter å ha lagt inn protest.

Rally-Martin hadde ingen topptid fra de to første kvalifiseringsomgangene og i tredje omgang satset han alt for å sikre seg et godt startspor i finalen. I første sving gikk det imidlertid galt. Franskmannen Jan-Luc Pailler kjørte inn i Martin Schanches bil slik at både styrestangen og drivakslingen røk.

Stygge blikk

Etter kvalifiseringsomgangen la Martin inn protest på påkjørselen. Protesten ble innvilget og finnmarkingen fikk starte i B-finalen.

- Det må være første gang noen vinner fram med en protest i Frankrike og Jean-Luc hadde også flere stygge blikk mot meg etterpå, sier en skuffet Martin Schanche til Dagbladet.

Etter påkjørselen måtte mekanikerne jobbe på spreng for å få orden på bilen. I B-finalen viste imidlertid Schanche at han har alvorlige hensikter i kampen om EM-tittelen denne sesongen.

- Fra et tredje spor klarte jeg å kjøre inn til seier. Jeg fikk også mye skryt for gode forbikjøringer der jeg finta og lurte mine konkurrenter, sier Martin.

Seieren i B-finalen gav ham startspor nummer seks i a-finalen.

- Jeg klarte å kjøre meg opp en plass, men totalt sett er jeg skuffet med helga, sier Martin.

Kan bare gå oppover

En av Martins argeste konkurrenter til sammenlagtseieren, Kenneth Hansen, vant den første runden i Frankrike, men som Martin sier:

- For meg kan det vel bare gå en vei i neste EM-runde i Portugal neste helg. Det må være oppover på resultatlisten!

Team Schanche setter kursen videre mot Portugal i dag, og det blir en del mekking på bilen i dagene framover.

- Jeg har fått innbulket noen dører, men det skal vi ordne, sier Martin og kommer med følgende velkjente frase:

- Hvis uflaksen kan holde seg unna utover sesongen, så skal jeg ordne flaksen selv!

Ludvig Hunsbedt ble for øvrig nummer fire i EM-debuten.

SKUFFET: Martin Schanche fikk en svært dramatisk EM-åpning hvor han ble påkjørt. - Jeg er svært skuffet og påkjøringen ødela en god plassering, sier Schanche til Dagbladet. Bildet viser Martin på Lyngåsbanen i fjor.