- Dramatisk for norsk idrett

12 millioner kroner kunne reddet Sponsor Service fra konkurs, men Nordea sa nei. Det betyr at en rekke særforbund må anse sponsorinntekter som tapt.

- Dette er dramatisk for norsk idrett, mener generalsekretær Ivar Egeberg i Norges Idrettsforbund. - Men foreløpig vet vi for lite om hva dette dreier seg om, sier han til NTB.

Milliontap

- Pengene som er innbetalt til oss av sponsorene vil ikke gå videre til forbundene. De blir nå kreditorer i boet. Jeg har i farten ikke oversikt over beløpenes størrelse, sier konsernsjef Ernst D. Thue i Sponsor Service til Dagbladet. President Karl-Arne Johannesen i Norges Håndballforbund sier til TV2 at konkursen i Sponsor Service vil bety milliontap for forbundet. - Så vidt vi kan se så skulle vi per dags dato allerede ha fått utbetalt omtrent 3,5 millioner kroner. De pengene kan være tapt for oss, sier Johannesen.

Slutt på TV-hockey

Sponsor Service har også rettighetene til alpinfinalene på Hafjell og Kvitfjell i mars. Generalsekretær Kristin Felde i Skiforbundet sier til TV2 at arrangementene vil gå som planlagt. TV-rettighetene Sponsor Service har kjøpt, går nå tilbake til de opprinnelige eierne. Dermed vil det ikke bli flere TV-sendte ishockeykamper på NRK2 denne sesongen. I dag går Sponsor Service til skifteretten, og 24 ansatte står uten jobb. - Jeg er naturligvis skuffet, både på vegne av firmaet og de ansatte, sier Thue til Dagbladet.

Pengesluk

Nordea har i årevis pøst et ukjent antall millioner kroner inn i Sponsor Service. Pengeinnsprøytingen pågikk etter det Dagbladet forstår helt fram til slutten av forrige uke. Banken krevde at de store eierne spissen skulle gå inn og ta et større ansvar for det skakkjørte selskapet. Nordea stengte derfor alle kranene i påvente av at eierne utarbeidet en plan for å sikre ny kapital. For å holde selskapet flytende, trengtes rundt 12 millioner kroner, bekrefter konsernsjef Ernst D. Thue. Deretter måtte større summer inn i forbindelse med en restrukturering. De 12 millionene skulle bringe selskapet over den akutte krisen, og eierne hadde sagt seg villig til å punge ut. På én betingelse: Deres krav skulle ha førsteprioritet i boet ved en eventuell konkurs. Dette svarte Nordea blankt nei til, og konkursen var et faktum.

Nordea beklager

Tidligere denne måneden trakk selskapets gründer, Terje Bogen, seg som konsernsjef, og ble erstattet av Telenor-mannen Thue. Informasjonssjef Tore Westhrin i Nordea beklager utfallet. - Vi kan bare registrere at vi ikke har kommet fram til en forståelse som banken kan godta. Ifølge Dagens Næringsliv hadde selskapet en total gjeld på 478 millioner kroner ved utgangen av september i fjor. Selskapets foreløpige regnskap for 2002, som ble presentert for styret 19. februar, viser et underskudd på 354 millioner kroner for konsernet og et tilsvarende beløp for morselskapet. En viktig årsak til den økonomiske krisa i Sponsor Service er at selskapet har betalt dyrt for TV-rettigheter som de seinere har måttet selge langt billigere.

MÅTTE GI OPP: - Holmenkollen og Åre går som planlagt. Hvordan det blir for Kvitfjell/Hafjell har jeg ingen formening om, sa konsernsjef i Sponsor Service Ernst D. Thue da han i går kveld forlot selskapets lokaler på Drammensveien i Oslo.