Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lahti-VM 2017:

Dramatisk for Weng under sølvløpet: - Jeg trodde jeg skulle svime av og fikk ikke puste

Klarte å kjempe seg gjennom den siste kilometeren.

EN UBEHAGELIG OPPLEVELSE: Heidi Weng fikk ikke puste den siste kilometeren og var redd hun skulle svime av. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EN UBEHAGELIG OPPLEVELSE: Heidi Weng fikk ikke puste den siste kilometeren og var redd hun skulle svime av. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Heidi Weng tok sin første individuelle VM-medalje da hun spurtslo Astrid Uhrenholdt Jacobsen i kampen om sølvmedaljen på dagens tremil i Lahti-VM.

Den tradisjonsrike tremila var preget av stavbrekk for både gullvinner Marit Bjørgen og svenske Charlotte Kalla, mens hjemmehåpet Kerttu Niskanen måtte bryte etter drøye 15 kilometer. Også Uhrenholdt Jacobsen fikk det tøft i løypa, etter et svært tidlig fall som gjorde at hun gråt av smerter etter målgang.

Men også for Heidi Weng ble det dramatisk i løpet av den 30 kilometer lange løypa.

- Den siste kilometeren var et helsike for meg. Jeg trodde jeg skulle svime av og fikk ikke puste. Men jeg klarte å kjempe, og hadde en kjempebra kropp i dag, forteller Weng til Dagbladet etter målgang.

- Har ikke «daua» eller svimt av

Ifølge skistjerna er det ikke første gang dette skjer. Blant annet på Lillehammer for to år siden trodde 25-åringen fra Ytre Enebakk at hun skulle svime av.

- Det er kjempeubehagelig. Jeg vet ikke hvorfor det skjer. Jeg trodde det skulle skjære seg helt på oppløpet, men jeg skulle ikke tape i dag. Denne gangen skulle jeg tenke på Finn (Hågen Krogh) og Petter (Northug). Jeg hadde gutta i bakhodet den siste kilometeren før mål, for de gir seg ikke. Jeg var redd for at dette skulle skje siden det har skjedd før, men det gikk heldigvis bra, sier Weng.

Og selv om det har skjedd flere ganger tidligere, er ikke Weng redd.

- Jeg har ikke «daua» og ikke svimt av. Men det er ubehagelig. Jeg sto på hele veien inn, og det gikk heldigvis bra. Dette var det beste som kunne skjedd.

Sjekket flybilletter hjem før rennet

Og at det var det beste som kunne skjedd Heidi Weng i dag, er det ingen tvil om. Weng har gått samtlige renn i årets mesterskap, og kjente det på kroppen før det siste rennet i dag.

Derfor hadde hun også veldig lyst til å droppe den siste distansen.

- Dette var det beste som kunne skjedd. Jeg så på vær og føre i dag at «skitt, i dag kan det faktisk være bra». Men jeg begynner å bli litt lei og sliten av Lahti, så i traileren før rennet sjekket jeg flybilletter hjem. Jeg ville gjerne dra hjem i dag, innrømmer Weng.

Vil bli ferdig med sesongen

Heldigvis gjorde hun ikke det.

- Jeg trengte denne oppturen i dag. Samtidig er det mange gode skiløpere her, og det er vanskelig å ta medalje i mesterskap.

Selv om det gikk veien og at Weng etter å ha sjekket vær og føre innrømmet at hun tenkte at det kunne gå veien, hadde hun ikke helt trua.

- Det har vært sykt lange dager for min del. Og du blir litt lei den samme plassen. Alt går på autopilot og jeg har sovet så lite her. Det har egentlig vært sånn at du bare går rundt og gjør det du skal. Men det er gøy å avslutte sånn her, forteller hun.

Nå gleder 25-åringen seg til å komme seg hjem til sin egen seng og slappe av, før hun begir seg ut på de siste rennene av sesongen.

- Det har blitt lite søvn fordi jeg er dårlig på å sove borte. Så jeg gleder meg til å få noen rolige dager hjemme, før jeg kjører på og blir ferdig med sesongen, sier hun og ler.

AVVISER SKYLD: Svenskene har gitt Heidi Weng skylda for svenske Charlotte Kallas stavbrudd under dagens 30 kilometer for kvinner. Weng avviser selv beskyldningene. - Jeg var ikke nær henne så det det gjorde hun rett og slett selv, sier Weng. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet TV. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media