Dramatisk innspurt

Ericsson forsetter i Ocean Race, men en av konkurrentene er bankerott og bryter.

(Dagbladet.no): Samtidig går det mot en trilleravslutning på regattaens andreetappe den kommende natten.

«Team Ericsson», med norske Christian Løken på sitt treningslag, bestemte seg i dag for å bli med videre i Volvo Ocean Race til tross for kjølhavari på andreetappen.

Seilerne er allerede på plass i Melbourne for å ta i mot «Ericsson» som fraktes til Australia med lasteskip.

Her skal båten repareres og være klar til havneseilas og etterhvert tredjeetappen til Wellington på New Zealand.

Verre er situasjonen for konkurrenten «ING Real Estate Brunel», som allerede har skiftet navn og sponsor to ganger i regattaen.

Tom konto

Brunelkassa er fullstendig bunnskrapt, og båten som var klar for regattaen bare 15 minutter før startskuddet i Spania i november, har hele tiden vært i absolutt siste delen av feltet ute på havet.

Bare båter som har fått alvorlige skader har ligget etter Brunel, som startet Oceanprosjektet under navnet «Premier Challenge» og startet selve regattaen under navnet «Sunergy and Friends».

I Cape Town var det klart for tredje navneendring. men nå vil ikke sponsoren være med lengre på det australske prosjektet.

- Tiden er i ferd med å renne ut for å skaffe en ny sponsor som vil betale for videre deltagelse for skipper Grant Wharingtons båt i Volvo Ocean Race, sier VOR-direktør Glenn Bourke.

Når «ING Real Estate Brunel» kommer til land på torsdag, kommer ledelsen for teamet trolig annonsere at båten trekker seg fra den videre seilasen. I så fall er blir det bare seks båter igjen i regattaen.

Snart i mål

De tre båtene i tet, «ABN Amro One», «ABN Amro Two» og «Movistar» (i denne rekkefølgen) nærmer seg nå målpassering i Melbourne.

Og det blir en triller av en avslutning. For båten på andreplass seiler mer enn dobbel så fort som «ABN Amro One». Også «Movistar» seiler fort og værprognosene tyder på at båtene bakerst i feltet får den beste vinden.

Samtidig er «Movistar» er en klart bedre «svakvindbåt» enn ABN Amrobåtene. I løpet av de neste timene kan det gå mot en skikkelig trilleravslutning mot mål.

«Pirates of The Caribbean» halter mot mål etter at de har blokkert det hydrauliske kjølsystemet, og vil trolig bli nummer fire.

Knut Frostads team på «Brasil1» har ennå ikke bestemt seg om de skal seile til Melbourne for egne seil, eller om de skal be om skyss fra en lastebåt etter at masta brakk for to dager siden.

NY SJANSE: Christian Løken har jobbet knallhard for å få mønstre på Ericsson i Volvo Ocean Race. Nå skal båten repareres og kanskje åpnes muligheten for «bakkemannskap» Løken.