Dramatisk innspurt

Det går mot tidenes mest spennende innspurt i Ocean Race. Frostad fosser innpå.

(Dagbladet.no:) Nederlandske «ABN Amro One» ledet med 32 nautiske mil og skulle «surfe» mot en ny etappeseier.

Så forsvant vinden og båtene bakfra spiser opp hele forspranget. Det blir nærmest omstart mot Wellington på New Zealand.

Fortvilelsen brer seg hos skipper Mike Sanderson og hans menn på «ABN Amro One». Mens jubelen øker hos Bouwe Bekking på «Movistar» og Paul Cayard på «Pirates of the Caribbean».

Taper og taper
De to siste båtene lå for seks timer siden 32 og 57 nautiske mil bak «ABN Amro One». Men den varslede vindstilla slo til for fullt for lederbåten som rett og slett har møtt veggen.

Båtfarten sank fra 19.3 knop til 5,8 knop i løpet av få minutter og nå er «Movistar» helt oppe på siden av «ABN Amro One», mens «Piratene» er 15 nautiske mil bak lederduoen.

Verd å merke seg er at «Movistar» og «Piratene» har bedre plasseringer i forhold til vinden, og seiler dobbelt så raskt og tredobbelt så raskt som «ABN Amro One» som taper og taper for hver time som går.

Hvis ikke vinden igjen snur. For Mike Sanderson har vist seg å være den lureste reven hver eneste gang hittil i Volvo Ocean Race.

Suser innpå

TAR INNPÅ: Knut Frostad og «Brasil 1» er med i tetkampen på den tredje etappen i Volvo Ocean Race. Foto: Reuters/Scanpix
TAR INNPÅ: Knut Frostad og «Brasil 1» er med i tetkampen på den tredje etappen i Volvo Ocean Race. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Også Knut Frostad og hans «Brasil1» har meldt seg på i kampen om de beste plassene. Frostad ligger i øyeblikket på 4. plass, men avstanden framover er skrumpet inn fra 105 nautiske mil til 26 nautiske mil på seks timer!

Men bakfra kommer «ABN Amro One» som ligger tre nm bak «Brasil1».

Etappens største sinker har vært svenske «Team Ericsson». De har ligget suverent bakerst hele veien fra Melbourne, og lå i morgentimene idag 175 nautiske mil bak «Amro One».

Men mens «Amro One» har 5,8 knops båtfart nå, seiler svenskene i formidable 22 knop! Avstanden er redusert med 74 nautiske mil.

Det blir en meget spennende innspurt mot Wellington. Avstanden til mål var klokka 11.00 i dag 92 nautiske mil.