Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk kollaps for maratonløper

Både arrangøren og tilskuere langs løypa får skarp kritikk etter at skotske Callum Hawkins kollapset på dramatisk vis under maratondistansen i Samveldelekene.

I BAKKEN: Det så dramatisk ut da skotske Callum Hawkins gikk i bakken. Tilstanden skal nå ikke være alvorlig. Foto: NTB scanpix
I BAKKEN: Det så dramatisk ut da skotske Callum Hawkins gikk i bakken. Tilstanden skal nå ikke være alvorlig. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hawkins var på vei mot seier i maratonløpet i Australia søndag da han få kilometer før mål segnet om. Gradestokken viste mer enn 30 grader og gjorde forholdene meget utfordrende for deltakerne.

Skotten ble liggende på bakken en kort stund før han fikk hjelp av medisinsk personell.

– Som mange andre ble også jeg bekymret over å se en fantastisk utøver som Callum kollapse i avslutningen av maratondistansen, sa organisasjonssjef Mark Peters.

– Det bekymret meg også at en liten gruppe tilskuere tok bilder av det som skjedde, tilføyde han.

TV-kommentatorer og eksperter var i etterkant svært kritiske til at Hawkins måtte vente på medisinsk assistanse etter kollapsen. Mange likte heller ikke at tilskuerne fokuserte på å forevige øyeblikket.

– Slikt skal aldri kunne skje, tvitret den kvinnelige verdensrekordholderen Paula Radcliffe i etterkant.

Australske Michael Shelley vant til slutt maratonløpet. Han passerte Hawkins i løypa akkurat da skotten var i ferd med å få hjelp.

Hawkins ble fraktet til sykehus. Der beskrives tilstanden hans ikke som alvorlig.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!