Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk melding fra Canada: Sesongen kan være over for Nilsson

- Vi er usikre.

SYK: Stina Nilsson føler seg ikke bra.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SYK: Stina Nilsson føler seg ikke bra. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

OSLO/CANMORE (Dagbladet): Stina Nilssons sesong kan være over. Det skriver Expressen i ettermiddag. 22-åringen er nummer sju i Ski Tour Canada, men det er nå usikkert om hun kan stille til start på morgendagens sprint.

Nilsson føler seg uvel og har i dag holdt seg helt i ro.

- Det er nå bestemt at Stina tar en hel hviledag, etter som vi er usikre på om det handler om en infeksjon eller om hun «bare» er trøtt og sliten, opplyser kommunikasjonssjef Katarina Medveczky.

Kjemper mot Østberg Nilsson har vært Sveriges beste løper denne sesongen. I Canada er det også hun som er nærmest sammenlagtleder Heidi Weng av de svenske jentene.

Avstanden opp til Weng er på hele tre minutter, men langt jevnere er det i konkurransen mot Ingvild Flugstad Østberg i sprintcupen.

Maiken Caspersen Falla har allerede sikret seg førsteplassen, men Nilsson er bare ett poeng bak Østberg i kampen om å bli nummer to.

- Må bare være foran Morgendagens klassiske sprint vises på NRK fra klokken 21.30. Da kan Østberg allerede ha konstatert at andreplassen er hennes. Hvis Nilsson imidlertid blir erklært frisk, er den norske jenta avhengig av å holde henne bak seg.

- Det holder for Nilsson å bare være foran Østberg i den siste sprinten for å også passere henne i sammendraget, påpeker Expressen-kommentator Tomas Petterson.

Nilsson og det svenske landslaget ankom Calgary med et seinere fly enn resten av løperne som går Ski Tour Canada i går kveld. Dermed kom de også fram til Canmore mange timer seinere enn resten av verdenseliten, og flere av de norske løperne kunne fortelle Dagbladet i morgentimene i dag at kroppen føltes blytung ved ankomst i går.

På flyplassen i Calgary var det samtidig ingenting som tydet på at Nilsson var syk.