KNOCKOUT: Anthony Joshua slo Alexander Povetkin på Wembley i natt. Foto: Nick Potts/PA via AP/NTB Scanpix
KNOCKOUT: Anthony Joshua slo Alexander Povetkin på Wembley i natt. Foto: Nick Potts/PA via AP/NTB ScanpixVis mer

Dramatisk opptakt til storkampen: - Forferdelig

Ting gikk ikke på skinner for Anthony Joshua, før han slo ut Alexander Povetkin i natt.

Dommeren stoppet kampen i den 7.-runden i gigantmøtet mellom Anthony Joshua (28) og Alexander Povetkin (39) i natt. Briten Joshua forsvarte IBF-, WBA- og WBO-titlene i tungvektsboksing.

På et tidspunkt så det stygt ut for Joshua, som fra og med den andre runden bokset med det som trolig er et nesebrudd. For Povetkin rystet Joshua tidlig i kampen, hvor russeren var best.

Men den store favoritten reiste seg mesterlig og forsvarte beltene sine. Og det viser seg at opptakten til kampen var alt annet enn bra.

- Forferdelig

Joshuas manager Eddie Hearn forteller om en oppkjøring der det meste gikk galt. Joshua følte seg ikke som best da han entret ringen.

- Det har vært en forferdelig oppkjøring, sier Hearn til iFL TV.

- Det har vært skader, han har hatt influensa hele uka og denne uka tenkte jeg at det ikke var ment å være, sier Hearn.

Kampen på Wembley, med rundt 80 000 tilskuere, ble også framført under mildt regnvær. Tre minutter før Joshua skulle i ringen, måtte han også bytte hansker.

- Jeg tenker at dette definitivt går galt, sier Hearn, som også snakker om presset som har vært på Joshuas skuldrer, siden han var så stor favoritt.

- Han spurte meg: «Hva skjer om jeg taper?», sier Hearn.

Stoppet kampen

Men Joshua beholdt roen etter den tøffe starten, og sendte Povetkin i kanvasen i den 7. runda. Like etterpå stoppet dommeren kampen.

- Povetkin er en tøff bokser, og det viste han i kveld. Etter hvert innså jeg at han er sterk i hodet, men svakere i kroppen. Jeg fant høyrehånda min igjen, og jeg fikk tilbake knockoutrekken min, sier Joshua til Sky Sports, ifølge NTB.

- For noen år siden hadde jeg kanskje ikke vunnet denne kampen, sier Joshua.

Etter kampen oppsøkte Joshua motstanderen i garderoben, noe han ble hyllet for i sosiale medier.

Nå venter det en ny kamp på Wembley 13. april. Mange boksefans håper det blir et møte med VBC-mesteren Deontay Wilder. Den britiske boksestjernen Tyson Fury kan også bli motstander.

Joshua har vunnet 22 av 22 kamper - 21 av dem på knockout.