Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leicester utlignet Manchester United på overtid

Dramatisk overtidsmål stoppet Manchester United: - Det er barnslig

Juan Mata scoret begge for Manchester United. Så dukket Harry Maguire opp for Leicester.

FRISPARKMÅl: Her bøyer Juan Mata inn sitt og Manchester Uniteds andre scoring for kvelden. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB Scanpix
FRISPARKMÅl: Her bøyer Juan Mata inn sitt og Manchester Uniteds andre scoring for kvelden. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Leicester - Manchester United 2-2 (1-1)

(Dagbladet): Et mesterlig frispark fra Juan Mata virket Manchester United å gå mot tre viktige poeng borte mot Leicester. Enda bedre så det ut da Leicester fikk Daniel Amartey utvist med kvarteret igjen. Etter Manchester Citys overhøvling av Bournemouth tidligere på dagen var de røde djevlene avhengig av tre poeng for å være i nærheten av å henge med byrivalen.

Men slik ble det ikke. Da de fire minuttene av tilleggstid var spilt dukket Harry Maguire opp på bakerste og styrte inn utligningen. Dermed er Manchester United hele 13 poeng bak Manchester City etter halvspilt sesong.

I intervjuet etter kampen var José Mourinho svært misfornøyd med egne spillere.

- Det burde vært 4-5-6 til oss, men i stedet ble det 2-2. Jeg skjønner ikke hvordan vi ikke vant denne kampen. Vi sløser bort utrolig sjanser og gjør store feil defensivt. Dette var en enkel kamp for oss å vinne, men vi gjør store feil som vi blir straffet for. Det er barnslig av oss. Barnslig i begge bokser og det taper vi to poeng på.

Super-kontring

Det var Leicester som tok føringen i oppgjøret. «The Foxes» skrudde klokka tilbake til 2016 da de tok ledelsen. En vidunderlig kontring sendte vertene foran.

Ballen gikk fra egen 16-meter til motstanderens 16-meter på tre touch. Riyad Mahrez ventet på makkeren Jamie Vardy, og trillet ballen perfekt inn i løpebanen til lynspissen.

Alene med De Gea var den engelske landslagsspissen sikker og plasserte ballen borte ved stolperota.

Det var Vardys 50. Premier League-mål i Leicester-drakta og hans 21. på 46 kamper mot topp-6-lagene. Siden august 2014 er det mest i Premier League, likt med Sergio Agüero. En voldsomt imponerende statistikk av 30-åringen.

Mata-dobbel

Det var likevel Manchester United som var det førende laget før pause. Jesse, Lingard, Anthony Martial og Juan Mata var toneangivende og kombinerte godt i rommet mellom Leicesters midtbane og forsvar.

Juan Mata satte inn utligningen fem minutter før pause. Et innlegg havnet hos Jesse Lingard, som slo ballen tilbake til Mata. Spanjolen tok ett touch før han elegant plasserte ballen nede ved lengste stolpe.

Det svingte virkelig av oppgjøret i begynnelsen av den andre omgangen.

Riyad Mahrez fintet seg ned til sidelinja og slo farlig inn foran mål. Demarai Gray regelrett bommet på ballen, mens Christian Fuchs' avslutning ble reddet på streken.

Deretter kontret Manchester United på direkten. Romelu Lukaku fant Martial med en flott stikker, men franskmannen blåste ballen opp på tribunen.

Så var det klart for Matas andre. Anthony Martial ble felt rett utenfor feltet. Mata steg fram og bøyde ballen over muren og forbi Kasper Schmeichel.

Det er mulig å stille spørsmålstegn ved keeperspillet til dansken ved anledningen. Ballen var nemlig et stykke unna å være limt inne ved stolpen.

Sjansesløsing

Jesse Lingard burde punktert kampen da han ble perfekt spilt fri og rundet Schmeichel, men på åpent mål satte engelskmannen ballen i stolpen.

Vondt ble til verre for Leicester da innbytter Daniel Amartey pådro seg rødt kort med kvarteret igjen. Den tidligere FC København-spilleren fikk se sitt andre gule da han felte Rashford og måtte rusle av banen.

Manchester United hadde haugevis av muligheter til å avgjøre. Marcus Rashford var neste rødkledde alene med Schmeichel og burde kanskje hatt straffespark i det han rundet målvakten og ble tatt.

Et skår i gleden for Manchester United var at Chris Smalling virket å pådra seg en skade på slutten og haltet seg gjennom de siste minuttene av spilletiden. På overtid satte landslagsstopperen seg ned og holdt seg til lysken.

Og det var nettopp Smalling som skulle passe på Maguire, men ikke klarte å følge løpet til landslagskollegaen. Dermed fikk Manchester United svi for det massive sjansesløseriet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!