Dramatisk seier for Alonso

Maks uflaks for Räikkönen.

En fattig runde gjensto og Kimmi Räikkönen gikk mot sin tredje seier på rad. Men så røk både hjulopphenget og seieren, og Fernando Alonso kunne cruise inn til seier.

Europa Grand Prix var med andre ord spekket av dramatikk – med en finne i hovedrollen. For fra start åpnet Kimmi Räikkönen (McLaren) best, tok ledelsen, og beholdt den til det gjensto mindre enn en runde.

Da gikk det hele galt. Finnen hadde slitt med høyre forhjul i fem-seks runder da hele hjulopphenget løsnet. McLaren-bilen spant rundt, sneide Jenson Button, og forsvant ut av løpet i Nürburgring.

–Flaks

Dermed kunne spanske Alonso (Renault) cruise inn til sin fjerde seier for sesongen – og med det øke forspranget i sammendraget.

Spanjolen var bare halvannet sekund bak Räikkönen da en runde gjensto – og finnens hjuloppheng sviktet.

– Vi var veldig heldige i dag. Kimmi hadde en feil på dekket tror jeg, og mistet seieren, sa Alonso. – Men vi presset McLaren veldig mot slutten, og gjorde sakene våre veldig bra.

Det var imidlertid først etter 18 runder at årets sammenlagtleder i formel 1 fikk opp dampen. Da gikk nemlig David Coulthard inn til pitstopp.

– Da David gikk inn fikk jeg fri vei. Etter det hadde jeg et veldig bra løp, sier Alonso, som berømmer Renault-teamet for en perfekt strategi. Spanjolen startet i det sjettebeste startsporet søndag.

Drama i Tyskland

Løpet i Tyskland vil uansett bli best husket for all dramatikken. Allerede i første sving startet problemene i Tyskland. Både Mark Webber (Williams) og Ralf Schumacher (Toyota) bremset for seint, og forårsaket kollisjoner i svingen.

I løpet av de 59 rundene fikk nesten samtlige førere seg en tur ut av banen – på grusen. Også rutinerte førere som Michael Schumacher, Kimmi Räikkönen og Fernando Alonso var av banen søndag.

Seieren til Alonso var hans fjerde for sesongen. Han vant foran Williams Nick Heidfeld, som dermed sikret sin andre andreplass i karrieren. Fra før har tyskeren også to tredjeplasser.

– Jeg er fornøyd med at vi (Williams) fikk vår beste plassering for sesongen, sier Heidfeld, som også kom på andreplass i Monaco.

– Det er helst her jeg vil lykkes, fortsetter tyskeren, som kjørte på hjemmebane søndag.

Alonso leder suverent

Ferraris Rubens Barrichello sikret seg tredjeplassen, foran David Coulthard (Red Bull) og Michael Schumacher (Ferrari).

I sammendraget drar Alonso fra sine konkurrenter.

Spanjolen har 59 poeng etter løpet i Nürburgring. Nærmest er Räikkönen og Jarno Trulli (Toyota) på 27 poeng. Heidfeld er på plassen bak med 25 poeng.

Neste løp går i Canada, om to uker.

(ANB)

SEIER NUMMER FIRE: Men i dag var Fernando Alonso heldig.