Dramatisk seier for Räikkönen

Finnen var ikke først da løpet ble avblåst i Brasil.

Bilrestene lå strødd utover Interlagos-banen i Sco Pauolo under årets tredje GP-runde, og hele ti biler måtte bryte løpet.

Michael Schumacher snurret ut av både banen og sammendraget etter 25 runder, og da Jaguar-fører Mark Webber dundret i autovernet i 270 kilometers hastighet - og overlevd- ble løpet stoppet.

Mens konkurrentene skled av banen, kjørte McLarens Kimo Räikkönen inn til sin andre strake GP-seier. Den finske kometen holdt en imponerende snittfart på 204 km/t og kopierte bedriften fra sist VM-runde i Malaysia.

- Det var et tøft løp. Vi vant på grunn av en absolutt perfekt depotstopp, konstaterer finnen som går under kallenavnet «Ismannen».

Gråt

Dette skulle vært hjemmefavoritten Rubens Barichellos store løp. Etter å ha kjørt ut i de åtte foregående løpene på banen startet han i pole position, var med i tetkampen og holdt farten i 46 runder.

Da stoppet Ferrarien, og både Barichello og hjemmefansen kunne gråtende konstatere at det heller ikke i år lyktes å vinne den tøffe VM-runden.

Gårsdagens mest ulykkelige var likevel Jordan-fører Gicancarlo Fisichella som gikk først over mållinja og trodde han hadde vunnet sitt første GP-løp. Etter mye om og men ble det bestemt at det var resultatene fra den 53. runden som skulle telle, ettersom løpet da var blitt stoppet.

Håpløs Schumacher

Dermed kunne Kimi Räikkönen heve trofeet som sammenlagt-leder i VM med 26 poeng etter tre av 16 runder. Briten David Coulthard og Alonso følger nærmest med henholdsvis 15 og 14 poeng, mens regjerende mester Michael Schumacher ligger håpløst til på åttendeplass så langt, 18 poeng bak lederen.

<B>NY FINNE: Kimi Räikkönen har tatt opp arven etter landsmannen Mika Häkkinen. Den unge finnen leder Formel-1-sirkuset.