Dramatisk seier for strandjentene

Måtte gjennom shoot-out.

SPENNENDE MOT SPANIA: Linn Jørum Sulland og Norge måtte gjennom en shoot-out mot Spania. Her fra gårsdagens kamp mot Polen. Foto: BJØRN LANGSEM
SPENNENDE MOT SPANIA: Linn Jørum Sulland og Norge måtte gjennom en shoot-out mot Spania. Her fra gårsdagens kamp mot Polen. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

|||(Dagbladet.no) Norge - Spania 2-1.

De norske strandhåndballjentene har nå fire strake seire i EM på hjemmebane i Larvik, men ettermiddagens triumf var av den nervepirrende sorten.

Linn Jørum Sulland & co. vant den første omgangen oppskriftsmessig 24-10, og det så ut som det skulle bli en kofortabel seier til Norge. Så slo Spania tilbake.

Spanjolene vant andreomgangen 17-14, og dermed endte kampen 1-1 og det var duket for en såkalt shoot-out for å kåre en vinner.

I en shoot-out, også kalt «solo mot målvakt», skyter fem spillere fra hvert lag annen hver gang.

Begge målvaktene starter med en fot på mållinja. Utespilleren skal stå med en fot i krysset mellom sidelinja og målfeltlinja. Når dommeren blåser kaster spilleren ballen tilbake til egen målvakt, som står på mållinja. Når ballen har forlatt spillerens hånd kan begge målvaktene bevege seg framover.

Målvakten på det angripende laget må holde seg i målfeltet. Innen tre sekunder må hun enten ha skutt mot mostanderens mål eller sendt en pasning til sin medspiller som er i bevegelse mot motstanderens mål.

Norge scoret på alle fem forsøkene, mens Ingrid Ødegård i det norske målet sørget for at spanjolene bare scoret på tre. Dermed endte denne seansen 9-4 til Norge, som da vant kampen 2-1.

Eskil Berg Andreassens jenter var klare for kvartfinalene allerede før ettermiddagens kamp.

De norske gutta tapte i kveld 2-0 for Danmark, og har dermed to seire og to tap etter fire av fem gruppespillkamper.