Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk start for Mads Østberg i Rally Italia

- Vi fikk et problem ganske tidlig, sier Østberg.

TAPTE TID I STARTEN: Mads Østberg fikk en tøff start på Rally Italia.  
Foto: Micke Fransson / SCANPIX
TAPTE TID I STARTEN: Mads Østberg fikk en tøff start på Rally Italia. Foto: Micke Fransson / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Mads Østberg spant rundt og fikk et ødelagt styrestag som gjorde at han tapte tid under åpningsdagen av Rally Italia på Sardinia i dag.

Nordmannen var raskest etter de tre første fartsprøvene, men fullførte det 28,14 kilometer lange Terranova-løpet 11,3 sekunder etter etappevinner Sebastien Loeb. Petter Solberg var 10,1 sekunder bak Loeb på en tredjeplass.

- Vi hadde et problem ganske tidlig faktisk, sier Østberg til WRC.com og utdyper:

- Vi trodde først det var drivakselen. Så kom vi tilbake til rally-fart igjen og begynte å ta igjen det tapte. Men så lå det en stein på innsiden av et hjørne i en bakke. Jeg traff steinen, snurret rundt, og brakk styrestagen. Bilen føles bra nå. Hjulene peker i riktig retning, så forhåpentligvis vil vi være ok, sier Østberg.

Sebastien Loeb vant begge spesialprøvene torsdag. 1,1 sekund skiller ned til toer Mikko Hirvonen fra Finland. Petter Solberg ligger på tredjeplass 13,9 sekunder bak lederen Loeb. Mads Østberg er nede på en femteplass, 33,5 sekunder bak Loeb.