Dramatisk start før OL-gullet: - Amatørmessig

- En fucket start, mener gullvinner Kristian Blummenfelt.

MERKELIG: Båten med fotografer blokkerte starten til utøverne. Foto: REUTERS/Hannah Mckay
MERKELIG: Båten med fotografer blokkerte starten til utøverne. Foto: REUTERS/Hannah Mckay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

OKYO/OSLO (Dagbladet): Kristian Blummenfelt (27) tok gull på traitlon, som startet på uvanlig vis da starten måtte tas på nytt.

Først trodde man at den merkelige starten skyldtes en tjuvstart, men det kom omsider fram at det skyldtes en båt med fotografer som ikke hadde kommet seg ut av svømmebanen.

- Filmbåten var i veien og halvparten av feltet fikk ikke stupt, sier Stornes til Dagbladet etter målgang.

NORGES FØRSTE GULL: Kristian Blummenfelt gik helt til topps. Foto: Bjørn Langsem
NORGES FØRSTE GULL: Kristian Blummenfelt gik helt til topps. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

En gruppe utøvere, deriblant de tre nordmennene, stupte ut i sjøen mens båten sto i veien for andre. Da måtte en båt ta opp jakten for å stoppe feltet, og de ivrigste svømmerne rakk å svømme 150 meter før de måtte snu.

- De sa det var en tjuvstart, men i sidesynet så det ut som en båt var i veien da vi skulle stupe ut. Ganske amatørmessig å ha en slik start, men det er ikke noe som tar vekk fokuset fra svømmingen, sa Gustav Iden til Dagbladet.

Fartøyet klarte å ta igjen utøverne uten de store problemene og etter en liten stund var alle utøverne tilbake på startstreken.

FULL FORVIRRING: Etter den første starten. Foto: Bjørn Langsem
FULL FORVIRRING: Etter den første starten. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Heldigvis påvirket ikke den merkelige starten Kristian Blummenfelt, som var helt enorm da han sikret Norges første OL-medalje. Han var tvert imot litt glad.

- Jeg så båten var foran. Det var en litt «fucket start», men jeg tenker det var greit å få oppvarmingen der, sa den ferske gullvinneren til Dagbladet med et smil.

- Jeg syns det var merkelig at starten kom så tidlig, fordi jeg så at båten fortsatt var foran. Da jeg hoppet i vannet, trodde jeg at det mest sannsynlig ville bli omstart. Jeg prøvde å ikke svømme for raskt, men se positivt på det at vi fikk en liten oppvarming før start, sier Blummenfelt på pressekonferansen.

Bronsevinner Hayden Wilde fra New Zaland mener også det var positivt.

- Jeg tror alle opplevde det. Jeg hadde en fantastisk start, så skjønte jeg at halve partiet ikke var i vannet. Jeg tror faktisk det var bra, sier Wilde på pressekonferansen etterpå.

- For meg var det fantastisk å varme opp armene litt, sier han videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer