Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk start på Liverpools Champions League-comeback

- Den satt usedvanlig langt inne.

• Liverpool - Ludogorets 2-1

(Dagbladet): Etter 1742 dager var ventetiden endelig over: I kveld skulle Liverpool gjøre comeback i Champions League med en oppvisning foran et sulteforet Anfield-publikum.

Det viste seg imidlertid å bli alt annet enn enkelt å innkassere sesongens tre første europacup-poeng hjemme mot bulgarske Ludogorets. Ikke før Steven Gerrard satte inn et straffespark tre minutter på overtid kunne jubelen slippes løs.

- Den satt usedvanlig langt inne, sier Viasat-kommentator Roar Stokke like etter kampslutt.

- Ja, når du skal først skal bruke det uttrykket, er det helt riktig. Det var en tabbe som gjorde at Liverpool fikk muligheten fra 11-meteren, supplerer kollega Vidar Davidsen.

- Typisk Balotelli For selv om det endte godt til slutt, ble de fremmøtte tilskuerne holdt på kanten av stolene kampen igjennom. Mario Balotelli og de rødkledde kameratene hans slet stort mot et svært disiplinert bulgarsk lag kampen igjennom.

Etter 82 minutter trodde likevel hele Anfield at seieren var i boks, etter at Balotelli omsatte et innlegg fra Alberto Moreno i mål med tre utsøkte touch.

- Det er et typisk Balotelli-mål. Det er sterkt gjort i en kamp hvor han ikke har gjort så mye annet. Nå gjør han det han har kommet for - han scorer mål, sa Davidsen.

- Det er utrolig viktig for ham. Det har vært stilt mange spørsmål rundt om han er den rette mannen for Liverpool. Nå har han i alle fall åpnet kontoen, fortsatte Davidsen.

Sjokkerte på overtid Men Ludogorets hadde langt ifra gitt opp. I det klokken passerte 90 spilte minutter, kjørte gjestene en lynhurtig overgang hvor ballen til slutt endte opp hos Dani Alabo.

Den fotrappe innbytteren parkerte Liverpool-stopper Dejan Lovren, rundet keeper Simon Mignolet og satte ballen iskaldt i det tomme buret.

Anfield var i sjokk. Derfor kunne de prise seg lykkelig over at Ludogorets-forsvaret rotet det til for seg selv bare sekunder seinere.

Midtstopper Aleksandar Aleksandrov hadde tilsynelatende full kontroll, men med et klønete forsøk på et tilbakespill til egen keeper, satte han lagkameraten i trøbbel.

Liverpool-talentet Javi Manquillo oppfattet situasjonen like raskt som han er kjapp, og snappet ballen kun for å bli felt av gjestenes sisteskanse like etter.

Presset som fulgte på Gerrard var stort, men den rutinerte kapteinen virket fullstendig uanfektet da han trillet inn seiersmålet på iskaldt vis.

Elsker Champions League Etterpå virket matchvinneren mest lettet.

- Ser man kampen under ett, gjorde vi det helt OK. Det er fremdeles mye for både meg og guttene å lære, sier Gerrard.

Et syn sjefen hans deler.

- Det var en tøff kamp for oss, men en seier i Chamipons League er alltid dyrebar, sier Rodgers til Viasat, og legger ikke skjul på at europacup-fotball er noe som verdsettes høyt på Merseyside.

- Det er en skikkelig spesiell turnering. Klubben har et spesielt forhold til Champions League. Spillerne og supporterne har fortjent dette.

COMEBACK: I kveld var Livepool tilbake i Champions League etter fem års fravær. AFP PHOTO/PAUL ELLIS
COMEBACK: I kveld var Livepool tilbake i Champions League etter fem års fravær. AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling