Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk Super Bowl

New England Patriots sikret seg sin tredje seier på fire år.

(Dagbladet.no:) Storfavoritt New England Patriots vant nattas Super Bowl med sifrene 24-21 over Philadelphia Eagles. Med sin tredje Super Bowl-seier på fire år befestet Patriots posisjonen som det ledende laget i NFL.

Super Bowl er mye mer enn idrett, og større blir det ikke. I tillegg til de 80.000 som befant seg på stadion i Jacksonville, satt 145 millioner amerikanere benket foran TV-skjermen. Mange mest interessert i reklamen og kjendisslippet. På verdensbasis regner man med 900 millioner TV-seere.

Årets finale, nummer 39 i rekken, innfridde også utenfor banen. Alicia Keys, Gretchon Wilson, Charlie Daniels, Black Eyed Peas og John Fogerty stod for vorspielet. De gamle rivalene Bill Clinton og George Bush sr. deltok i felles politisk øyemed, og manet til fortsatt støtte til tsunami-ofrene i Asia. Pausemenyen bestod av en samling Beatles-låter servert av Paul McCartney.

Kampen ble preget av defensivt spill fra begge lag, men det hindret ikke årets Super Bowl i å bli en dramatisk affære.

Kampens første kvarter var preget av stillingskrig mellom to svært disiplinerte lag, uten at poeng ble scoret. I andre kvarter tok kampen seg betydelig opp. Begge lag sikret seg sju poeng etter en touchdown hver. Først Eagles ved L.J Smith, før Patriots kvitterte med en touchdown ved David Givens et par minutter før pause. Dette var andre gang i historien at det stod uavgjort ved pause i Super Bowl.

Dramaet fortsatte der det slapp etter pause. Lagene sørget for en touchdown hver også i tredje kvarter. New England Patriots fant etterhvert bedre ut av motstandernes forsvar og skaffet seg et spillemessig overtak. En touchdown etterfulgt av en fieldgoal gav Patriots en 10-poengs ledelse halveis ut i siste kvarter. Kampen så ut til å være avgjort, men en Eagles-touchdown to minutter før full tid ga laget muligheten til å utligne Patriots ledelse. En siste desperat langpasning ti sekunder før slutt ble effektivt plukket ned av Patriots, og laget kunne feire for tredje gang på fire år.

PAUL MCCARTNEY: Stod for pauseunderholdningen.
GOD GRUNN TIL Å FEIRE: Patriots quarterback Tom Brady med troféet.