Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017:

Dramatisk tilskuersvikt i Eliteserien

Antallet stuper.

TOMME SETER: Interessen for norsk klubbfotball stuper. I Eliteserien har over 500 tilskuere per kamp forsvunnet på bare ett år, melder TV 2.
&nbsp;<span style="background-color: inherit;">Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix</span>
TOMME SETER: Interessen for norsk klubbfotball stuper. I Eliteserien har over 500 tilskuere per kamp forsvunnet på bare ett år, melder TV 2.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interessen for norsk klubbfotball stuper. I Eliteserien har over 500 tilskuere per kamp forsvunnet på bare ett år, melder TV 2.

Tilskuersnittet hittil i år er det laveste på ti år. I underkant av 6500 tilskuere i snitt har møtt opp på årets kamper.

– Fotball er blitt så tilgjengelig at mange er mettet. Folk får rett og slett nok. Det spiller nok inn. Mange jeg prater med bruker det som begrunnelse. I tillegg er det dyrt, for mange blir det for kostbart, mener TV 2 s egen ekspert Jesper Mathisen.

– Norsk fotball har fått et dårlig rykte. Og det er egentlig fortjent: Landslaget sliter, og prestasjonene til de klubbene som har prøvd seg i Europa, har ikke vært gode nok, fortsetter den tidligere Start-spilleren.

Vålerenga har hittil i sesongen et snitt på 7037 tilskuere. I fjor var det samme tallet 11.360. Stor nedgang er det også i Aalesund, hvor 2029 færre tilskuere i snitt møter på kamp. Årets snitt er på 5948 tilskuere.

I Viking har snittet gått ned fra 8266 tilskuere til 6825 (-1441).

Eliteseriedebutant Kristiansund derimot kan vise til en økning på 2506 tilskuere i snitt. Hittil i sesongen har KBKs kamper blitt sett av et snitt på 3865 skuelystne.

(NTB)