Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk treningstur i Mallorca: To skiløpere skadd i voldsom sykkelvelt

Tøff dag for langløpslaget til Team Santander

KRASJ: Jørgen Aukland og Tord Asle Gjerdalen var involvert i en sykkelvelt, men var blant de heldige som slapp unna skader. Verre gikk det utover lagkompisen Jens Eriksson. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
KRASJ: Jørgen Aukland og Tord Asle Gjerdalen var involvert i en sykkelvelt, men var blant de heldige som slapp unna skader. Verre gikk det utover lagkompisen Jens Eriksson. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Langløpslaget Team Santander avsluttet nylig sitt andre treningsopphold på Mallorca. Det endte med dramatikk.

Fire av sju utøvere smalt i asfalten på en sykkeltur med en hastigheten på over 50 km/t. To av løperne kan ha brukket beinet. Det skriver langløpslaget i en pressemelding.

Ved siden av mulige bruddskader, var alle de ulykksalige utøverne mørbanket etter velten.

- Magnar Dalen var med i følgebil og fikk fraktet Jens Eriksson til sykehuset i Palma. Der fikk han god hjelp. Jeg og Tord Asle Gjerdalen kunne fortsette turen, men det ble en kjedelig slutt på en bra samling, sier Jørgen Aukland i pressemeldingen.

Verken Aukland eller Gjerdalen pådro seg noen skader. Det var svensken Eriksson som ble hardest rammet med et mulig brudd i hånden, en skadd ankel og mange skrubbsår. I tillegg til måtte han sy fire sting i panna.

Manager Nils Marius Otterstad forteller at Eriksson i verste fall kan være ute i to måneder. Eriksson var en god langrennssprinter og er i dag en av de beste utøverne i langløpssirkuset.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Øyvind Moen Fjeld er på sykehussjekk for beinbrudd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media