Dramatisk vending etter sjokkuttaket: Åpner for vraket Lunde

- Hun burde vært i VM-troppen.

KAN BLI HENTET INN: Etter en svak innsats av de norske keeperne mot Russland, kan Kathrine Lunde bli hentet inn. Foto: Scanpix
KAN BLI HENTET INN: Etter en svak innsats av de norske keeperne mot Russland, kan Kathrine Lunde bli hentet inn. Foto: ScanpixVis mer

Katrine Lunde-spøkelset brukte ikke lang tid på å hjemsøke håndballfamilien. En svak keeperkamp setter fart i debatten før VM. Hergeirsson VM-vraket den 35-årige veteranen - til de flestes overraskelse.

Kari Aalvik Grimsbø og spesielt en veldig tam Silje Solberg, hadde en svak dag mot Russland (26-26) torsdag med ni redninger totalt. Det kan være det laveste tallet i en norsk landskamp de 20 siste årene. Og spesielt Solberg hadde det tungt etter innsatsen. Hun ble tatt ut etter 21 minutters spill.

TV 2-eksperten Bent Svele er klar.

— Katrine Lunde burde vært i VM-troppen, og jeg tror Thorir Hergeirsson i hvert fall kan komme til å vurdere å ta henne inn i laget underveis i VM. Det har han åpnet for i et intervju med Randi Gustad i TV 2, sier Svele til NTB.

Han er ikke alene om å stusse over uttaket. Flere andre håndballprofiler holder samme linje.

Kort Lunde er reserve og har ikke lange veien å reise om Hergeirsson velger å revurdere sin beslutning. Klubblaget hennes Rostov er på treningsleir i Danmark i perioder av VM. Det er ytterst sjelden at Norge gjør endringer i troppen i løpet av et mesterskap om det ikke kommer skader eller sykdom.

Men Hergeirsson har tatt tøffe valg før. Han vraket Stine Bredal Oftedal før EM-semifinalen og finalen i 2010. Det endte i en genistrek da Linn Jørum Sulland ble meget viktig i begge kampene.

Skremt Lundes karriere har gitt utallige titler til klubb- og landslag. Ikke sjelden har hun vært helt avgjørende. Alle de andre VM-nasjonene hadde tatt henne ut som spiller nummer én i sin tropp også denne gangen. Bare hennes tilstedeværelse skaper stress hos motstanderne, men hun er absolutt ikke like åpenbart førstevalg i Norge som tidligere.

Med to keepere i VM-troppen veide trolig samarbeidsevnen og -viljen tungt når alle tre målvakter er relativt jevne spillemessig. Nå hviler søkelyset skarpt på Grimsbø og Solberg i kampene mot Nederland og Sverige i helgen. De er mer enn gode nok til å slå tilbake med redningsprosenter på godt over 40. Lørdag neste uke spilles VM-åpningen mot Russland.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram