Dramatisk-VM avslutning da Sundby knakk staven: - Nitrist

Sergej Ustjugov vant gull, mens Martin Johnsrud Sundby tok sølv og Finn Hågen Krogh bronse.

ROTA DET TIL: Det var ikke en kjempeglad sølvmedaljevinner som snakket med pressen etter at Sundby knakk staven. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LAHTI/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen innfridde favorittstemplet og tok VM-gull på 15-kilometer med skibytte etter en thriller-avslutning tidligere i dag. I løpet for herrene ble det en dramatisk avslutning.Martin Johnsrud Sundby brakk staven i den siste motbakken da han forsøkte å rykke forbi Sergej Ustjugov. Det ble kanskje avgjørende for at russeren vant gullet foran sølvgutten Sundby.

- Det er det kjørt. Nitrist at det skal bli avgjort på den måten, ropte Jann Post i NRK-bua.

- Hvor var du da Sundby brakk staven? 35 år etter Oddvar Brå, uttalte NRK-kommentator Torgeir Bjørn.

- For det første så ble det en vanvittig fight. Det var utrolig gøy. Jeg må innrømme at jeg var helt skjelven utpå der. Han var veldig sterk i dag. Det var trykk i Sergej hele veien. Jeg prøvde meg den siste korte bakken. Jeg kan ikke skylde på noen andre enn meg selv, sier Sundby til NRK.

Det er i dag 35 år siden Oddvar Brå knakk staven, noe Sundby fikk fortalt av NRK.

- Er det det i dag? Huffameg!. Det var ikke noe morsom historie å følge opp, sier Sundby, som ikke er sikker på at han ville vunnet uansett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer