Krisa i Manchester United

Dramatiske overskrifter

Samtidig som fotballandslaget slåss om en plass i EM-sluttspillet, kjemper Ole Gunnar Solskjær for jobben i Manchester United. Ingen bønn: Nå brenner det.

SKUFFER: Ole Gunnar Solskjær går gjennom en elendig periode med Manchester United. Foto: NTB Scanpix
SKUFFER: Ole Gunnar Solskjær går gjennom en elendig periode med Manchester United. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): I dag møtes fotballandslaget til sin første fellestrening før de avgjørende kampene i EM-kvaliken mot Spania (lørdag) og Romania (tirsdag). Kampene kan langt på vei avgjøre om vi kommer til EM-sluttspillet i 2020 gjennom kvaliken eller ikke.

Parallelt foregår det et drama i Manchester. Og det har eskalert etter 0-1-tapet for Newcastle søndag: 12. plass i Premier League - hele 15 poeng bak serieleder Liverpool etter åtte runder - gjør at det brenner rundt manager Ole Gunnar Solskjær.

Siden han kom til klubben 19. desember i fjor, har overskriftene aldri vært så dramatiske som tirsdag.

DAILY MIRROR: Avisa skriver at Solskjær slåss for jobben.
DAILY MIRROR: Avisa skriver at Solskjær slåss for jobben. Vis mer

- Solskjær har mistet det og kjemper for United-jobben. Styreleder Ed Woodward, som ga Solskjær en treårskontrakt i mars, er i ferd med å miste tålmodigheten med lagets sørgelige form, skriver Daily Mirror.

- Spillere er forvirret av taktikken og opprørt etter at han ba dem om å sortere tankene. Tidligere United-spillere Paul Ince og Robin van Persie slakter metodene hans, melder avisa.

DAILY MAIL: Avisa skriver at et stort tap for Liverpool kan være slutten for Solskjær.
DAILY MAIL: Avisa skriver at et stort tap for Liverpool kan være slutten for Solskjær. Vis mer

- Ole frykter å få sparken. Et stort tap for Liverpool i neste kamp kan være slutten på karrieren som United-sjef, skriver Daily Mail.

- Solskjær har beskrevet det som «den perfekte kampen» for United etter den internasjonale pausen (med landskamper). Den kommer etter den verste sesongstarten på 30 år. Men det virker klart at 46-åringen er bekymret for at styreleder Ed Woodward vil komme under stort press med å sparke ham hvis United taper stort for serieleder Liverpool søndag om halvannen uke.

The Sun skriver:

- Manchester United rakner i et sånt tempo at selv den alltid optimistiske Solskjær kan se slutten. Det er så enkelt at ingenting fungerer. Klubben og manageren har havnet i en mulig nedrykksstrid. Ja, så ille er det.

THE SUN: Avisa skriver at Solskjær tok for seg stjernene etter 0-1-tapet for Newcastle. Han frykter at de kan få ham sparket.
THE SUN: Avisa skriver at Solskjær tok for seg stjernene etter 0-1-tapet for Newcastle. Han frykter at de kan få ham sparket. Vis mer

Avisa fortsetter:

- Solskjær støtter spillerne i offentligheten. Men bak lukkede dører er han på dem med deres beklagelige oppførsel. Det har nå kommet til et absolutt bunnpunkt siden Sir Alex Ferguson gikk av i 2013. Flere spillere har mistet troen på manageren og Solskjær ser at de i økende grad ikke lytter.

- Etter søndagens 0-1-tap for Newcastle fortalte ham dem bak lukkede dører at de kan komme til å angre på at de ikke følger instruksjonene hans. Hvis han må gå, kan den neste manageren sende dem ut døra. Problemet er at spillerne ikke kan se hva som er planen, bortsett fra masse løping.

MANCHESTER EVENING NEWS: Aviser skriver at Solskjær vurderer å endre taktikk etter en elendig periode.
MANCHESTER EVENING NEWS: Aviser skriver at Solskjær vurderer å endre taktikk etter en elendig periode. Vis mer

Lokalavisa Manchester Evening News skriver at Solskjær vurderer å gjøre taktiske endringer etter en dyster start på sesongen.

- United har bare vunnet to av åtte kamper i Premier League denne sesongen. 0-1 for Newcastle førte til tap nummer tre og sendte United ned på 12. plass, to poeng fra nedrykksstreken. United tar imot serieleder Liverpool etter landskampene i oktober. Klubben håper at Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Luke Shaw, Paul Pogba, Jesse Lingard og Anthony Martial vil være tilbake, men Solskjær vurderer taktiske endringer.

Litt mer positiv på Solskjærs vegne er avisa Daily Star. Avisa mener å vite at United-eierne ikke kommer til å gjøre noe dramatisk og sparke manageren i landslagspausen:

DAILY STAR: Avis hevder at United-eierne ikke kommer til å gjøre noe panikkartet, tross en dårlig periode.
DAILY STAR: Avis hevder at United-eierne ikke kommer til å gjøre noe panikkartet, tross en dårlig periode. Vis mer

- Misfornøyde spillere, dårlige resultater og to poeng over nedrykksstreken. United-sjefene vil holde seg til Solskjær og insiterer på å ikke få panikk, skriver avisa.

- Kaotiske United mangler ledere både på og utenfor banen, analyserer The Daily Telegraph.

- The Class of '92 hadde talenter som Ryan Giggs, Paul Scholes, David Beckham, Nicky Butt og Neville-brødrene Gary og Phil. Men garderoben var også full av ledere som Roy Keane, Eric Cantona, Peter Schmeichel og Denis Irwin.

MÅLSETTING: Manchester United-supportere er tydelige på hva sesongens krav må være før Europaliga-kampen mot Astana. Video: Håkon Brandsdal Vis mer

Norsk fotball går med andre ord noen dramatiske dager i møte:

Først skal landslaget slåss om EM-sluttspill. Så skal Solskjær vise at han fortsatt er riktig mann for Manchester United.

Premier League
Liverpool880020-624
Manchester C.851227-916
Arsenal843113-1115
Leicester842214-714
Chelsea842218-1414
Crystal Palace84228-814
Burnley833211-912
West Ham833211-1112
Tottenham832314-1211
Bournemouth832313-1311
Wolverhampton824211-1110
Manchester U.82339-89
Sheffield U.82337-79
Brighton82338-109
Aston Villa822413-128
Newcastle82245-138
Southampton82158-157
Everton82156-137
Norwich820610-216
Watford80354-203
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer