Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dramaturgien er perfekt før Marit Bjørgens (37) siste OL-start

Kan bli tidenes vinterolympier i OLs aller siste øvelse - og krones for hele verden.

ET LØP FOR HISTORIEBØKENE: Søndag kan Marit Bjørgen blir historisk som tidenes største vinterolympiske gullvinner. Om da ikke Ragnhild Haga eller noen andre hindrer det. Foto: NTB Scanpix
ET LØP FOR HISTORIEBØKENE: Søndag kan Marit Bjørgen blir historisk som tidenes største vinterolympiske gullvinner. Om da ikke Ragnhild Haga eller noen andre hindrer det. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Søndag avsluttes OL i Pyeongchang. Men ilden slukkes ikke før de tre beste på tremila får sine fortjente medaljer.

Det skjer midt under avslutningsseremonien på en fullstappet stadion med alle verdens TV-kameraer til stede.

Perfekt tid og anledning for å hedre en legende og krone en dronning.

Og det er nettopp det som kommer til å skje om alt går som alle tror, at Marit Bjørgen vinner denne tremila. Hun er kjempefavoritt, og klarer hun det - i sitt og Pyeongchang-OLs siste olympiske konkurranse, blir hun en enda større legende enn hun allerede er.

Da tar hun sitt åttende OL-gull, det samme som Ole Einar Bjørndalen og Bjørn Dæhlie og går forbi Bjørndalen på totalt antall medaljer. Begge står nå med 13 medaljer.

Alt må klaffe

Bedre dramaturgi får du ikke. Så hva kan hindre det i å skje?

- En hel del, sier Marit Bjørgen selv.

GULLJAKT: Marit Bjørgen fikk OL-gull på stafetten, men manger den individuelle triumfen som gjør henne historisk. Søndag har hun sin siste sjanse. Foto: Hans Arne Vedlog
GULLJAKT: Marit Bjørgen fikk OL-gull på stafetten, men manger den individuelle triumfen som gjør henne historisk. Søndag har hun sin siste sjanse. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Disse tre her for eksempel, sier hun og kikker bort på Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng som også skal gå tremila.

- Og glem ikke Charlotte Kalla og Krista Parmakoski. Vil du ha flere potensielle grunner?

- Ja, finnes det flere?

- Mange. Fysisk form, dagsform, løpsopplegg, værforholdene, skiene. Alt må være på min side om jeg skal kunne vinne, sier Bjørgen - og forlanger å bli trodd.

- Det er ingen som gir meg noe gratis her, og det er ikke bare å gå og hente det gullet uansett hvor mye jeg har lyst på det.

- For det har du?

- Det har jeg. Jeg kom hit med en ambisjon om et individuelt gull. Det har jeg ikke klart, men jeg har en sjanse igjen. Den skal jeg selvsagt bruke best mulig.

Glad for nervene

- Har du tenkt på dette med å bli historisk? Å bli kronet som tidenes beste vinterolympier under avslutningsseremonien?

- Hehe, nei det har jeg ikke tenkt noe på. Jeg tenker bare på løpet. På å forberede meg best mulig. Alt det andre der, med antall medaljer og slikt, kan jeg tenke på etter at karrieren er over.

- Er du nervøs?

- Ja, det er jeg, men det er bare positivt. Jeg blir alltid nervøs når jeg vet at formen er god og at jeg har en mulighet til å vinne. Det hadde bekymret meg mer om jeg ikke kjente noe til nervene, sier Bjørgen.

- Det er litt ekle værmeldinger inn mot helga. Det kan bli vind og snø, og vanskeligere å gå i fra i tet?

- Vi må ta det været vi får. Løpsopplegget kan selvsagt bli påvirket av været. Det påvirker ikke meg så veldig. Jeg vet jeg er i form, det har jeg vist her nede så langt. Og jeg gleder meg veldig til dette løpet.

- Det er ingen ulempe det heller, sier Marit Bjørgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!