Drammen klar for cupvinnercupen

Flensburg gjorde jobben.

Drammens håndballgutter endte på tredjeplass i sin mesterligagruppe og får sjansen i cupvinnercupen. Det ble klart etter at Flensburg-Handewitt slo Zaglebie Lubin torsdag.

Flensburg slo til med 34-19 borte mot Zaglebie Lubin. Dermed gikk Flensburg og gruppevinner Ciudad Real videre til hovedrunden, mens DHK får spille åttedelsfinale i cupvinnercupen.

Drammens trener Ole Gustav Gjekstad er glad for at hans mannskap fortsatt kan kjempe om heder og ære ute i Europa.

- Vi hadde håpet og regnet med at Flensburg skulle vinne, og vi har hatt som mål å bli nummer tre i gruppen og gå videre i en annen europacup. Da vi spilte mot Lubin sist, «safet» vi uavgjort i stedet for å jage vinnermålet og risikere tap, sa Gjekstad til NTB.

Gjekstad er fornøyd med det spillerne hans har vist i mesterligaen. I begge kampene mot Flensburg yppet drammenserne seg, selv om det endte med tap. Mot Lubin ble det seier på bortebane, og uavgjort i Drammenshallen.

- Jeg synes den største prestasjonen vår var å slå Lubin borte. Vi har fightet godt mot de to andre lagene, og spesielt mot Flensburg, men tapt. Jeg tror gutta har sett at det er mulig å være med blant de beste, men vi må være mer nøyaktig i det vi gjør for å slå lag som Flensburg, forklarte Gjekstad.

Han håper Drammen vil unngå storlag som spanske Valladolid i cupvinnercupen.

- Men uansett hvilket lag vi møter, så gir vi ikke opp, sa Gjekstad.

VIDERE: Espen Lie Hansen og resten av DHK er sikret videre spill i Europa. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
VIDERE: Espen Lie Hansen og resten av DHK er sikret videre spill i Europa. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

(NTB)