Drammen slipper bot for spillreklame

EHF får advarsel.

Lotteri-og stiftelsestilsynet har valgt ikke å straffe Drammen Håndballklubb etter at ulovlig reklame for et tysk spilleselskap ble hengt opp i Drammenshallen lørdag.

Det var under mesterligakampen mot Flensburg-Handewitt at Det europeiske håndballforbundet (EHF) hengte opp ulovlig reklame i Drammenshallen rett før kampstart.

- Med den informasjonen vi har fått, ser vi det ikke hensiktsmessig å gå på Drammen Håndballklubb. Klubben ble overrumplet og prøvde å stoppe det som skjedde, sier Thomas Helgesen, rådgiver i Lotteri- og stiftelsestilsynet, til NTB.

Derimot vil EHF motta et skriftlig varsel fra tilsynet så raskt som mulig og senest fredag.

- Det er et strengt brev hvor vi orienterer om situasjonen og at dette er i strid med norsk lov. Respekteres ikke dette ved at det samme skulle skje igjen, vil det være aktuelt å anmelde forbundet, understreker Helgesen.

Selv reagerer DHK-leder Svein Erik Bjerkrheim på at det ikke kommer noen straff.

- Jeg synes det er provoserende at dette ikke får konsekvenser. Det betyr jo at det er fritt fram å bryte en regel, sier Drammens daglige leder.

DHK fikk kort tid etter hendelsen en skriftlig bekreftelse på at EHF tok på seg ansvaret. Forbundet skulle betale alle utgifter, som for eksempel bøter eller andre økonomiske sanksjoner, etter reklamebråket.

- Likevel, hvis ikke det blir noen reaksjoner, vil jo det bety at det oppfordres til å gjøre det samme. Dermed er det fritt fram for ulovlig reklame, sier Bjerkrheim og legger til:

- Da kan jo jeg sette opp flere reklameskilt for Aass Bryggeri under kampen på lørdag og klubben tjene flere 100.000 kroner. Er ikke det hårreisende?

For allerede søndag gjester den spanske storklubben, Ciudad Real, Drammenshallen til tredje runde av mesterligaen.

Også i Danmark er de i en reklameklemme, som tvinger dem til å bryte loven. Der har EHF krevet at klubbene reklamerer for et østerriksk spillefirma.

- Det har vært en del telefoner fra journalister i Danmark der de har hatt et lignende problem, sier Bjerkrheim.

Det er EHF som er arrangør og har ansvaret for mesterligakampene.

ULOVLIG REKLAME: I e-cupkampen mellom Drammen og Flensburg hang det europeiske håndballforbundet opp reklame som er ulovlig i Norge.