Drammen-treneren tror ikke på avansement

Etter tap mot Ciudad Real.

Selv om det ble 23-29-tap for Ciudad Real søndag, er Drammen à poeng med toeren halvveis i mesterligaen.

Men trener Ole Gunnar Gjekstad tror ikke på avansement.

- Muligheten er der, men da skal det skje mye rart og Flensburg tape igjen. Uansett måtte vi vunnet hjemmekampen mot dem eller Ciudad Real for å ha en sjanse, sier Gjekstad til NTB.

Halvveis i gruppespillet har Ciudad Real full pott, mens de tre andre lagene (Drammen, Flensburg-Handewitt og Zaglebie Lubin) har to poeng hver. Alt er dermed åpent i kampen om avansement, men ifølge Drammen-trener Ole Gunnar Gjekstad er det ikke realistisk at laget tar annenplassen i gruppen bak det spanske storlaget.

- Nøkkelkampen vår er mot Zaglebie Lubin. Vi spiller for en tredjeplass, legger han til.

Og Drammens-treneren er klar på hva som må bli bedre.

- Vi har den samme utfordringen i seriespillet som i mesterligaen. Vi er nødt til å få større bevegelse og bli litt mer fandenivoldske i forsvar.

God 1. omgang


Det spanske storlaget ble som forventet for tøft for Gjekstads mannskap i Drammenshallen. Likevel hang den norske serielederen bra med, spesielt i første omgang.

Serielederne fra Spania, som også vant serien i fjor og tidligere har gått helt til topps i mesterligaen, scoret det første målet ved danske Torsten Laen. Joakim André Hykkerud fikk æren av å kaste inn det første målet for Drammen like etter. Deretter holdt Drammen bra følge, og hjemmelaget tok ledelsen 4-3 ved Jan-Richard Lislerud Hansen.

Førsteomgangen var jevn og bar preg av mye fint spill fra begge lag. Selv om Ciudad Real var i ledelsen fram mot pause, fortsatte Drammen å spille godt og tok stadig innpå. Men det var det spanske laget som kunne gå til pause med ettmålsledelse 14-13.


- For stillestående


Etter hvilen tok Ciudad Real mer over og økte ledelsen utover i omgangen, og Drammen slet både i angrep og forsvar. Etter 36 minutter var bortelaget oppe i fem måls ledelse (20-15). Det ble også femmålsseier til slutt.

- Vi var med i første omgang, men definitivt ikke med i annen omgang hvor vi bommet mye og ble for stillestående i angrepsspillet, oppsummerte Drammen-trener Ole Gunnar Gjekstad til NTB etter kampen.

Toppscorere for Drammen ble Joakim André Hykkerud, Frode Hagen og Marius Hovde Andersen, som alle scoret fem mål. (©NTB)