Drapet som rystet Sverige

Ishockeyspiller Peter Karlsson ble knivstukket 64 ganger på åpen gate i 1995.

DREPT: Svenske Peter Karlsson ble drept med 64 knivstikk på åpen gate. Foto: Västerås IK
DREPT: Svenske Peter Karlsson ble drept med 64 knivstikk på åpen gate. Foto: Västerås IK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 11. mars 1995 ankom Peter Karlsson (29) nattklubben Extremes i Västerås, en gang mellom 23.00 og midnatt.

Det var stinn brakke denne kvelden, fordi stjerneartisten Carola opptrådte i lokalet. Karlsson var ofte innom nattklubben, og var et kjent ansikt for de som jobbet der.

- Han kom seint. Jeg tok ham i hånda og hilste ham velkommen. Han var ikke beruset. Så vidt jeg husker kom han alene, sa klubbeier Hasse Björck.

Noen få timer seinere, litt over klokka 02, ble Karlsson funnet i en blodpøl på gata av en bilist - bare noen hundre meter fra nattklubben. To personer som kom raskt til stedet forsøkte å holde 29-åringen i live, men like etter at politiet ankom noen minutter seinere, var han død.

- Karlsson levde fortsatt da jeg fant ham. Han forsøkte å si noe til meg, men det var umulig å høre hva han sa, fortalte Göran Johansson, som fant offeret.

Det viste seg at Karlsson hadde blitt knivstukket 64 ganger - i brystet, hodet, ansiktet og ryggen. Det fatale knivstikket traff ham rett i hjertet. Døden inntraff i løpet av to-tre minutter, ifølge rettspapirer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer