Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drapsdømte «Bladerunner» må gjennomføre psykoterapi

Får ikke prøveløslatelse likevel.

MÅ I PSYKOTERAPI: Oscar Pistorius pålegges psykoterapi av retten i Sør-Afrika. Foto: AFP / POOL / SIPHIWE SIBEKO / NTB Scanpix
MÅ I PSYKOTERAPI: Oscar Pistorius pålegges psykoterapi av retten i Sør-Afrika. Foto: AFP / POOL / SIPHIWE SIBEKO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapsdømte idrettsstjernen Oscar Pistorius prøveløslates ikke. Han er også pålagt å gå gjennom psykoterapi.

Det ble besluttet tirsdag. Tidligere lå det an til at Pistorius skulle kunne sone deler av sin 5-årige straff i husarrest etter ti måneder i fengsel.

For ett års tid siden ble han dømt til fem års fengsel for uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp.

- Avgjørelsen om en løslatelse ble gjort forhastet. Det skal gjøres en ny vurdering, ble det opplyst fra departementet i august.

Det ble samme måned kjent at Sør-Afrikas justisminister Michael Masutha ville gå gjennom bakgrunnen for beslutningen om at Pistorius skulle prøveløslates, og om det var riktig å gjøre dette allerede før han har sonet en seksdel av dommen.

Påtalemyndigheten i Sør-Afrika har allerede anket dommen for uaktsomt drap. De mener Pistorius burde ha blitt dømt for overlagt drap på kjæresten.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!