Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drapsdømte Pistorius slapp ut av fengselet i fire timer - deltok i bestemorens begravelse

Oscar Pistorius sørget over sin avdøde bestemor sammen med familien. 

I FENGSEL: Oscar Pistorius soner en seks år lang dom etter å ha drept kjæresten sin. Her er han avbildet under rettssaken. Foto: Alon Skuy / AFP / NTB Scanpix
I FENGSEL: Oscar Pistorius soner en seks år lang dom etter å ha drept kjæresten sin. Her er han avbildet under rettssaken. Foto: Alon Skuy / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I august ble den tidligere Paralympics-stjernen Oscar Pistorius dømt til seks års fengsel for å ha drept kjæresten Reeva Steenkamp i 2013.

Pistorius har aldri lagt skjult på at han avfyrte de dødelige skuddene, men 29-åringen har hele tiden hevdet at han trodde han skjøt mot innbruddstyver.

Han har allerede sittet bak murene i lang tid, men i dag melder flere medier at Pistorius nylig fikk oppleve livet på utsiden fengselet for første gang på lenge.

Fire timer fri

Ifølge det sørafrikanske nettstedet New24.com fikk han fire timer fri fra soningen for å delta i bestemorens begravelse fredag.

POLITIBILDE: Slik så Pistorius ut kvelden kjæresten ble drept. Foto: AFP / South African Police Service 
POLITIBILDE: Slik så Pistorius ut kvelden kjæresten ble drept. Foto: AFP / South African Police Service  Vis mer

Gerti Pistorius døde 8. oktober, 92 år gammel.

«Blade Runner», som han ofte blir kalt, fikk tillatelse til å forlate fengslet på grunn av god oppførsel i fengselet. Han blir sett på som en «lav risiko»-innsatt, men ble passet på av flere vakter under begravelsen.

Det bekrefter Manelisi Wolela, talsperson for kriminalomsorgen i Sør-Afrika, overfor News24.com.

Ble hevden han lever som kongelig

Det har i lang tid vært en rekke kontroverser knyttet til Pistorius' liv bak murene. I 2015 var det flere som antydet at han ble behandlet som «kongelig» i fengsel.

Dette fikk blant andre familien Steenkamp til å rase.

- Tydeligvis har kriminalomsorgen kort hukommelse og husker ikke hva han har gjort. Hvis de bevilger disse godene må de se på ham som en idealfange, sa Mike Steenkamp, onkelen til avdøde Reeva, i 2015.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!