Drapsmannen husker ingenting

BERLIN (NTB): Dobbeldrapsmannen i VM-hallen i går var så påvirket av alkohol at han ikke husker detaljer fra udåden. På åstedet ble det i dag lagt ned roser, danske flagg, røde og hvite skjerf og håndskrevne farvelhilsner for å minnes de døde.

- Han har innrømmet forholdene, men makter ikke å gi detaljerte opplysninger om den skrekkelige handlingen. Forhørene har vist at de antagelsene vi gjorde lørdag, var korrekte, sa politimesteren i Berlin, Hagen Saberchinsky, på en pressekonferanse i dag.

To danske menn, 34 og 39 år gamle, ble i løpet av få sekunder påført dødelige stikk med en stor foldekniv med et 10 centimeter langt blad. Tragedien utspant seg mens Danmark møtte Russland i VM-semifinalen.

Den arresterte 48-åringen har tidligere vært i politiets søkelys på grunn av mindre tyverier og to ganger for legemsbeskadigelse.

Kranglet

- Det hele skal ha startet med en verbal krangel før det eksploderte i et fysisk angrep. Det ene offeret ble påført to hugg hvorav ett, mot halsen, var dødelig.

- Kameraten kom til for å hjelpe. Han dro gjerningsmannen ned på gulvet, og i basketaket ble han stukket fire ganger. Kniven rammet hjerteregionen én gang, sa Saberchinsky.

Kort etter det tragiske dramaet ble 48-åringen overmannet av sikkerhetsvakter og ført i varetekt.

Knivangrep

Dobbeltdrapet er ikke første gang tysk idrett er rammet av kniv-angrep:

I 1993 ble tennispilleren Monica Seles angrepet av en 38 år gammel tysker under en kamp i Hamburg.

En kvinnelig 29-åring angrep i 1994 Hamburger SV-spilleren Oliver Möller inne i en hall.