IKKE VELKOMMEN: Oscar Pistorius er ikke velkommen til å delta på Anniversary Games i London, som markerer ettårsdagen for OL. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti / NTB Scanpix
IKKE VELKOMMEN: Oscar Pistorius er ikke velkommen til å delta på Anniversary Games i London, som markerer ettårsdagen for OL. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti / NTB ScanpixVis mer

Drapstiltalte Pistorius er ikke velkommen i OL-markering

Friidrettsforbundet er redd det vil sette de andre deltakerne i skyggen.

Oscar Pistorius som er tiltalt for mordet på kjæresten sin, er ikke velkommen til Anniversary Games i Londons olympiske park.

Disse lekene som går over tre dager, skal markere ett års dagen for OL og paralympics i London, og en av dagene er avsatt for paralympiske deltakere.

Nå sier presidenten i Det britiske friidrettsforbundet Ed Warner at Pistorius ikke kommer til å bli invitert til å delta i arrangementet.

- Jeg ønsker ikke å se at Anniversary Games skal bli gjort til et mediesirkus, for dersom vi skulle invitere Oscar Pistorius, ville det sette alle andre deltakere i skyggen, sier han.

Warner legger til at dette ikke har noe å gjøre med skyldspørsmålet, men han sier også at det alltid er vanskelig å vite hva som er riktig å gjøre i moralske saker som dette.

- Det er klart at situasjonen kan forandre seg også for Pistorius, for så vidt jeg vet skal han i retten før Anniversary Games, men dersom han hadde ringt i dag og bedt om å få være med, da hadde svaret vært nei, sier den britiske friidrettspresidenten.

Det som er klart er at de tre britiske gullvinnerne fra fjorårets OL i London, Jessica Ennis. Mo Farah og Greg Rutherford kommer til å være med i festarrangementet fra 26. til 28. juli.

- Jeg har fantastiske minner fra den flotte Olympiastadion i London, og jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg veldig til å konkurrere foran et stort britisk publikum igjen, sier Jessica Ennis.

(NTB)