Drapstruet etter brødsalg

Vålerenga-brød i Lillestrøm.

(Dagbladet.no): Ikke alle er like glade for å se Vålerenga-brødet i butikkhyllene. Hos Kiwi i Stabæk valgte de forrige uke å stoppe salget etter en e-postaksjon fra illsinte Stabæk-supportere.

Men det er ingenting mot reaksjonene i Lillestrøm.

- Det har vært mye ubehagelig kjeftbruk over disken, og jeg vet at andre ansatte har blitt truet, sier en ansatt hos baker Martin Nordby til 100% Fotball.

- Det var slik at når du gikk fra jobb så lurte du på hvordan du kunne finne igjen bilen din, sier hun, tydelig preget av hendelsene.

Sjef i Nordby-kjeden, Tone Melgaard sier hun er sjokkert over oppførselen, og har trukket brødet tilbake fra kjedens egen butikk på Lillestrøm.

- Vi tør ikke ha det i hyllene når jentene blir truet på livet. Det har vært veldig krasse meldinger, og særlig én person var voldsom. Han truet ei av våre ansatte med å tenne på huset hennes og ødelegge dekkene på bilen, sier Melgaard til Dagbladet.

Hun har snakket med leder i Lillestrøms supporterklubb Kanari-fansen, Petter W. Olafsen, og fått en beklagelse.

- Jeg vet fotball er veldig alvorlig for folk, men det går for langt når våre ansatte trues. Vi vurderer å anmelde det mest ekstreme tilfellet, men det er vanskelig å få tak i vedkommende, sier Melgaard.

Også Kiwi på Lillestrøm har stanset salget av Vålerenga-brødet.

UPOPULÆR: Vålerenga-brødet blir kjeppjaget fra Lillestrøm.