Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Drapstruet etter VM-melding

- Det sier litt om nivået og kulturen i Saudi-Arabia og Midtøsten, sier Ada Hegerberg.

UBEHAGELIG OPPLEVELSE: Ada Hegerberg. Foto: NTB scanpix
UBEHAGELIG OPPLEVELSE: Ada Hegerberg. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Tøff start for Saudi-Arabia. Kanskje de skulle slippe til damer.»

Dette skrev Ada Hegerberg (22) i en Twitter-melding etter at Russland slo Saudi-Arabia 5-0 i VMs åpningskamp 14. juni. Meldingen fra den profilerte, norske fotballspilleren gikk ikke upåaktet hen.

Til NRK forteller Lyon-spilleren at hun mottok drapstrusler i etterkant. Så ille opplevde hun dette at hun så seg nødt til å slette Twitter-meldingen.

- Da det begynte å komme drapstrusler på arabisk, tenkte jeg at nå er det kanskje på tide å ta den bort. Men det er det jeg står for, og det er ikke noe galt med den. Men den hisset på seg veldig mange herrefolk i den delen av verden, og det viser at det fortsatt er en veldig, veldig lang vei å gå, forteller Hegerberg.

- Det sier litt om nivået og kulturen i Saudi-Arabia og Midtøsten - at det kan skape så mye spetakkel, sier hun.

Saudi-Arabia er et konservativt land der kvinner ikke har hatt de samme rettighetene på og utenfor idrettsarenaen som menn. NRK skriver at det var først i oktober i fjor at det ble vedtatt at kvinner endelig får lov til å være publikum på idrettsarrangementer.

Hegerberg forteller at hun står for sine meninger, men at hun til slutt fant det mest fornuftig å fjerne Twitter-meldingen.

- Det begynte å komme drapstrusler, litt mørke tweets og meldinger, så hvor langt skal man dra det da før det er nok?

UENIGE: Fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær Pål Bjerketvedt svarte på kritikken til Ada Hegerberg etter at hun valgte å droppe landslaget. Video: NTB scanpix Vis mer Vis mer

Saudi-Arabia røyk til slutt ut av VM. Laget var i gruppe med Uruguay, Russland og Egypt. Saudi-Arabia fulgte opp stortapet for Russland med 0-1-tap for Uruguay og 2-1-seier over Egypt.

Ada Hegerberg er nå på plass i Norge der hun forbereder fotballskole for jenter. Denne sesongen vant hun Champions League for tredje gang med Lyon.

Etterpå forlenget hun med klubben fram til 2021. Dette gjør henne - ifølge NRK - til verdens best betalte kvinnelige fotballspiller.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media