-  Drar gjerne til Frankrike

Mot Italia spilte Claus Lundekvam (32) seg inn på ønskelista til den franske toppserieklubben Le Mans.

Franskmennene skal styrke laget med en midtstopper foran comebacket i den franske toppserien etter én sesong på nivå to. Le Mans-representant Alain Pascalou var på Ullevaal for 4. juni for å følge André Bergdølmo i VM-kvalifiseringskampen mot Italia, men kastet istede sine øyne på den ruvende Southampton-midtstopperen, som av Dagbladet ble vurdert som en av Norges beste mot Italia.

-  To til fire år igjen

Midtstopperen - som har to år igjen av kontrakten med Southampton - er ikke fremmed for å prøve seg i fransk fotball. Etter nedrykket fra Premier League er framtiden i den engelske kystbyen i det uvisse.

-  Jeg er veldig glad i Southampton, men legger ikke skjul på at jeg fortsatt ønsker å spille på så høyt nivå som mulig. Derfor må jeg se litt kynisk på det. Jeg har kanskje to- fire år igjen av karrieren, og drar gjerne til Frankrike. Det er mye bra kvalitet der, selv om jeg ikke vet noen ting om Le Mans. For en gammel mann er det jo alltids kjekt at noen viser interesse for en, sier Claus Lundekvam til Dagbladet.

Høyt lønnet

Ute av Premier League må Southampton venne seg til en helt annen økonomisk hverdag, og skulle det komme et anstendig bud på en 32-åring, som samtidig er blant de bedre lønnende i klubben, vil nok ikke Southampton være uvillige til å slippe nordmannen.

-  De har sagt at de ikke vil selge meg, men det er nok mest et forhandlingskort. Mye er usikkert i Southampton nå, og det blir nok en del som forsvinner fra klubben, sier Lundekvam.

Strachan interessert Skotske Celtic - der tidligere Southampton-manager Gordon Strachan nå er ny sjef - har også vist interesse for nordmannen som i øyeblikket koser seg på ferie i Spania med familien.

-  Celtic er en stor klubb, så det er umulig å si hva som vil være mest interessant for meg. Først må jeg få vite hva som ligger i interessen fra begge klubbene, sier Claus Lundekvam.

FRISTES: Southampton-veteranen Claus Lundekvam (t.h.) fristes av franske Le Mans. Her blir han lurt av Chelseas Mateja Kezman.