Reiser hjem: Bogdana Matsotska reiser hjem i sympati med opprørerne i hjemlandet. Foto:  REUTERS/Ruben Sprich/ NTB Scanpix
Reiser hjem: Bogdana Matsotska reiser hjem i sympati med opprørerne i hjemlandet. Foto: REUTERS/Ruben Sprich/ NTB ScanpixVis mer

Drar hjem fra OL for å støtte demonstrantene

Halvparten av de ukrainske utøverne skal være på vei hjem.

Den internasjonale olympiske komite bekrefter at den ukrainske alpinisten Bogdana Matsotska har reist hjem fra OL.

I følge Aljazeera sier faren til Matsotska at både han og datteren er er ekstremt sint på Viktor Janukovitsj, presidenten i Ukraina. Matsotska reiser hjem i sympati med demonstrantene på Uavhengighetsplassen i Kiev.

Uttrykker avsky
Oleg Matsotskyy, som også er datterens trener, skal ha postet en beskjed på Facebook-siden sin hvor han går til angrep på Janukovitsj' oppførsel.

Der skriver han at i stedet for å løse konflikten gjennom fredelige forhandlinger, noe han hadde håp om da han reiste til Sotsji, har Janukovitsj druknet nasjonens håp i blod.

Videre skriver Matsotskij at i solidaritet med demonstrantene på barrikadene, og i protest mot de kriminelle handlingene og presidenten og regjeringens uansvarlighet, så nekter de fortsatt deltagelse i de olympiske lekene i Sotsji.

Mange reiser hjem i sympati med demonstrantene
I følge BBCs journalist i Sotsji, Richard Conway, har flere ukrainske utøver reist hjem. Det skal gjelde omtrent halvparten av troppen på 45 utøvere. Dette skal være bekreftet av Ukrainas olympiske komite.

Bogdana Matsotska ble nummer 27 i kvinnenes super-G og kom på 43.-plass i storslalåm. Hun skulle også delta i slalåm i morgen.