Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drar ned bilbruken

Felleskjøring til trening har gitt bedre lokalmiljø på Tolga.

STIPEND: Vegard Ulvang delte ut Hvit vinter-stipend til TOLGA IL på Beitostølen. Fra venstre: Paul Brennmoen, Ingar Brennmoen og Jens Rune Nyvoll.

Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
STIPEND: Vegard Ulvang delte ut Hvit vinter-stipend til TOLGA IL på Beitostølen. Fra venstre: Paul Brennmoen, Ingar Brennmoen og Jens Rune Nyvoll. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

||| • Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte!

BEITOSTØLEN
(Dagbladet): Tolga IL med sine 502 medlemmer vinner kanskje ikke den største klassen i Klubben i mitt hjerte, men har allerede fått en pris for verdifullt klubbarbeid. Under sesongstarten for de nordiske vinteridrettene ble Østerdalsklubben hedret for landets beste miljøarbeid av den gamle skikongen Vegard Ulvang.

Kampanjen Hvit Vinter har de siste åra jobbet fram lokalt miljøengasjement innen idretten. Tanken er å få til de små endringene som til slutt utgjør den store forskjellen, og ingen steder har de vært mer bevisste på dette enn på Tolga.

Forleden åpnet klubben verdens første lysløype med energisparende LED-belysning, men det mest spennende miljøprosjektet er nok det nye kjørekontoret i bygda som har dratt ned behovet for bruken av privatbiler på kveldstid.

Dit kan idrettsutøverne ringe og bestille kjøring med minibuss til trening og konkurranse, og på det viset sikres effektiv transport i et område med ganske lang vei mellom bosetningen. På kjørekontoret kombineres idrettstrafikken med andre kommunale transporttiltak, og på det viset får bygda både full utnyttelse av en felles investering samt en fin miljøgevinst.

Totalt sett har Tolga IL gjennom de ulike miljøsatsingene sine spart klimagassutslipp tilsvarende det årlige forbruket til 23 privatbiler. Godt jobbet av en lokalklubb som fort vekk fortsetter suksessen med å klarte på listene i klasse 1 i Klubben i mitt hjerte.

Klubben i mitt hjerte 2009
Lørdag 7. november klokka 00.01 var vi i gang igjen med avstemningen Klubben i mitt hjerte. Som vanlig er det Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite, Norsk Tipping, P4 og Dagbladet som inviterer dere til å stemme på favorittklubben.
Denne gangen er avstemningen delt inn i 5 klasser:

Klasse 1:  Fleridrettslag med mer enn 500 medlemmer. Her er førstepremien 100 000 kroner i utstyr, mens andrepremien er på 25 000 kroner.

Klasse 2:  Fleridrettslag med mindre enn 500 medlemmer. Her er førstepremien 75 000 kroner i utstyr, mens andrepremien er på 25 000 kroner.

Klasse 3: Spesialidrettslag med flere enn 100 medlemmer. Her er det 50 000 kroner til vinneren, mens nest beste klubb får 25 000 kroner.

Klasse 4: Spesialidrettslag med færre enn 100 medlemmer. Her er det 25 000 kroner til beste klubb, mens nummer to får 10 000 kroner.

Klasse 5: 
Bedrifts- og studentidrettslag. Vinneren får 25 000 kroner, mens lag nummer to får 10 000 kroner.

Nå kan du stemme helt til Fredag 20. november klokka 12.

For å få et godt resultat for din klubb gjelder det å være forberedt. Prøv med e-mail, Facebook-sider eller gode, gamle oppslag på klubbhuset. Her setter bare fantasien grenser.

I fjor vant Fram Larvik den største klassen, Siddis fra Stavanger ble best i klasse 2, Rosenborg var mest populær av de store spesialklubbene, mens lille Janus FK, også fra Trondheim, seiret i den minste klassen. 

image: Drar ned bilbruken
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media