- Drar på fisketur under VM

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg reiser hjem til Vadsø på fisketur under fotball-VM, gliser Tippeligaens målmaskin, Sigurd Rushfeldt, etter fire fulltreffere mot Moss - de tre siste på seks minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rush, som ligger suverent på scoringstoppen med ti mål etter åtte kamper, regner ikke med telefon fra Drillo, sjøl om han dokumenterer kjempeform for tida.

- Det er tradisjon at vi reiser på fisketur i ferien i traktene rundt hjemstedet mitt. Jeg antar nok at det blir slik dette året også, men jeg var på hugget i dag, sier Rush - som var med i Drillos VM-tropp for fire år siden.

Etter fire mål mot tafatte mossekråker ligger Rush godt an til å slå Odd Iversens 30 år gamle scoringsrekord med 30 mål i en sesong.

Ivers sier til Dagbladet:

- Dette kan Sigurd klare nå. Jeg håper endelig at en spiller snart slår rekorden min, og det kunne vært fint om det ble en RBK-er, sier Odd.

Rush-rekord

Rush understreker overfor Dagbladet at det i seg sjøl ikke er noe mål å slå Ivers-rekorden.

- Men jeg bør ligge på over 20 mål som RBK-spiss. 30 på en sesong er unektelig ganske mange. Men jeg er egentlig ikke så opptatt av antallet scoringer. Det viktigste er å føle at jeg er farlig i hver kamp.

- Burde du ikke scoret flere mot Moss?

- Vi skapte veldig mye i denne kampen. I enkelte situasjoner hadde jeg flaks, i andre uflaks. Det jevnet seg ut. I denne kampen gikk det veien både for laget og meg sjøl. Men det er minst like viktig å kunne score på dager da vi ikke er så farlige, sier Rush.

Hat-trick har han laget før, mot Start for TIL i 1996. Fire fulltreffer ble det også i den kampen for toppscoreren. Men tre mål på seks minutter er rekord, også for Rush.

Årsbeste

RBK-trener Trond Sollied konstaterer årsbeste - og seriekamp nummer 32 uten tap for laget.

- Vi hadde jevnt trøkk hele tida. Vi ledet 2-0 ved pause, og vi etterlyste litt større presisjon, og gutta fulgte opp. Innleggene, som vi trener mye på, satt etter hvert.

Men det mest spesielle ved kampen er at Moss ikke har en eneste målsjanse. Dette sagt til tross at vi scoret seks mål, sier Trond.

MFK-trener Knut Thorbjørn Eggen måtte innrømme at originalen RBK fortsatt er milevis foran kopien Moss.

- Vi gjør for mange feil når vi blir slitne, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer